Nέα της αγοράς

Διήμερο roadshow Λονδίνου: 100 διεθνή funds ακτινογραφούν 34 εισηγμένες

Διήμερο roadshow Λονδίνου: 100 διεθνή funds ακτινογραφούν 34 εισηγμένες

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε περισσότερα από 100 funds του πλανήτη που διαχειρίζονται κεφάλαια δεκάδων τρισ. δολαρίων και σε περισσότερους από 200 διαχειριστές, με συντονιστή τον Luigi Rizzo, αντιπρόεδρο επενδυτικής τραπεζικής της Morgan Stanley.

Με τη συμμετοχή των 34 μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο και παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αρχίζει το πρωί της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου το διήμερο roadshow του Λονδίνου που διοργανώνουν η EXAE και η Morgan Stanley.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε περισσότερα από 100 funds του πλανήτη που διαχειρίζονται κεφάλαια δεκάδων τρισ. δολαρίων και σε περισσότερους από 200 διαχειριστές, με συντονιστή τον Luigi Rizzo, αντιπρόεδρο επενδυτικής τραπεζικής της Morgan Stanley.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας σε ένα δύσκολο και αβέβαιο διεθνές περιβάλλον.

Θα μιλήσει -όπως δηλώνουν συνεργάτες του- για τα οικονομικά επιτεύγματα της κυβέρνησής του, όπως η μείωση της ανεργίας, η αύξηση του ΑΕΠ, ο διπλασιασμός των εξαγωγών, καθώς και η προώθηση των μεταρρυθμίσεων, που αλλάζουν τη χώρα και διαμορφώνουν ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον σε μία κρίσιμη συγκυρία.

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 300 συναντήσεις «ένας προς έναν» των εκπροσώπων 34 εισηγμένων της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης που συμμετέχουν στο συνέδριο με τους ξένους διαχειριστές.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πάνελ με θέμα την ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα, με ομιλητές τους Ευάγγελο Μυτιληναίο (πρόεδρος, Mytilineos Holdings), Πέτρο Τζαννετάκη (αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Motor Oil), Κωνσταντίνο Μαύρο (διευθύνων σύμβουλος, ΔΕΗ Ανανεώσιμες), Αλέξανδρο Εξάρχου (αντιπρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος, Intrakat).

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση των ξένων διαχειριστών με τον επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη, την οποία θα συντονίσει η κ. Ellen Zentner, διευθύνουσα σύμβουλος, επικεφαλής οικονομολόγος της Morgan Stanley.

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου περιλαμβάνει το πρωί τραπεζικό πάνελ στο οποίο θα συμμετάσχουν οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών: Βασίλειος Ψάλτης (διευθύνων σύμβουλος, Alpha Services and Holdings), Φωκίων Καραβίας (διευθύνων σύμβουλος, Eurobank), Παύλος Μυλωνάς (διευθύνων σύμβουλος, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος) και Χρήστος Μεγάλου (διευθύνων σύμβουλος, Πειραιώς Financial Holdings) με συντονίστρια την κ. Nida Iqbal Siddiqi, επικεφαλής της έρευνας μετοχών τραπεζών της Morgan Stanley.

Επίσης, το μεσημέρι της δεύτερης μέρας θα πραγματοποιηθεί πάνελ με θέμα «Ιδιωτικές Επενδύσεις στην Ελλάδα», όπου θα συμμετάσχουν οι: Stelios Elia (διευθύνων σύμβουλος, BC Partners), Σπύρος Σπυρόπουλος (ανώτερος σύμβουλος, Oaktree), Ana Plecas (επικεφαλής της ΝΑ Ευρώπης και της Αφρικής, Macquarie Asset Management), Στέλιος Θεοδοσίου (διευθύνων σύμβουλος, H.I.G. Realty).

Το συνέδριο θα λάβει χώρα σε σύμπραξη με τις Alpha FInance, Eurobank Εquities, NBG Securities και Piraeus Securities (δηλαδή το υποστηρίζουν μέσω των χρηματιστηριακών τους οι 4 συστημικές τράπεζες).

Οι 34 εισηγμένες που συμμετέχουν στο roadshow του Χρηματιστηρίου και της Morgan Stanley στο Λονδίνο είναι οι εξής: ΑΔΜΗΕ, Αεροπορία Αιγαίου, Alpha Bank, EXAE, ΕΥΔΑΠ, ΑustriaCard, Αutohellas, Cenergy, Coca Cola HBC, Ελλάκτωρ, ΕlvalHalcor, Epsilon Net, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Helleniq Energy, IDEAL, Intrakat, Intralot, Lamda Development, Motor Oil, Mytilineos, Εθνική Τράπεζα, Νοval Property, Optima bank, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΛΠ, Prodea, Profile, ΔΕΗ, Sarantis.

Πηγή: naftemporiki.gr//Ανέστης Ντόκας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments