Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης για την Γάζα: Ελλάδα και Κύπρος έτοιμες να παίξουν ρόλο στην παροχή άμεσης βοήθειας

Κυριάκος Μητσοτάκης για την Γάζα: Ελλάδα και Κύπρος έτοιμες να παίξουν ρόλο στην παροχή άμεσης βοήθειας

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που βοηθούν στο πεδίο την Λωρίδα της Γάζας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε στην παρέμβασή του στην Διάσκεψη για την Γάζα που γίνεται στο Παρίσι, πως η Ελλάδα δηλώνει έτοιμη να συμβάλλει στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στηνΛωρίδα της Γάζας.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που βοηθούν στο πεδίο την Λωρίδα της Γάζας. «Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και των ομήρων», επισήμανε ο πρωθυπουργός λαμβάνοντας τον λόγο στην Διάσκεψη για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε: «Ελλάδα και Κύπρος είναι έτοιμες να συμβάλλουν σε οποιαδήποτε προσπάθεια για την ανακούφιση του πόνου. Έχουμε στείλει ήδη βοήθεια από αέρος και δεδομένης της εγγύτητας που έχουμε αναμένουμε να παίξουμε ρόλο στην παροχή άμεσης βοήθειας προς την Γάζα. Συμφωνήσαμε με την Κύπρο να συνεισφέρουμε για έναν ασφαλή θαλάσσιο διάδρομο».

Και πρόσθεσε: «Αυξημένος όγκος μπορεί να παρασχεθεί μόνο δια θαλάσσης. Πρέπει να βρεθεί ένας ασφαλής χώρος εκφόρτωσης στη Γάζα αλλά και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του δρομολογίου. Αν εκπληρωθούν αυτές οι προϋποθέσεις η Ελλάδα θα παράσχει με κάθε δυνατό μέσο τη βοήθειά της και περιμένουμε την βοήθεια όλων όσων γνωρίζουν την γεωγραφία της περιοχής να συνδράμουν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη πολιτικής λύσης στην σύρραξη «προκειμένου να διασφαλίσουμε την μακροημέρευση της ειρήνης στην περιοχή και το παλαιστινιακό κράτος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments