Trash

Μόλις μάθαμε το θέμα του Met Gala 2024

Μόλις μάθαμε το θέμα του Met Gala 2024

Πηγή Φωτογραφίας: photographed/ Matt Winkelmeyer/MG23

Το φετινό Met Gala θα είναι ένα μεγάλο μάθημα στην ιστορία της μόδας.

Το Met Gala είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα fashion events της χρονιάς, με την οικοδέσποινα Anna Wintour να έχει χτίσει έναν πραγματικό μύθο γύρω από τη βραδιά. Η A-list των καλεσμένων, τα εκπληκτικά θέματα της κάθε βραδιάς και φυσικά το red carpet είναι αυτά που κρατούν το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο, αφού όλοι μας περιμένουμε πάντα με ανυπομονησία την ανακοίνωση του επίσημου θέματος της βραδιάς. Αυτή η πολυπόθητη ανακοίνωση ήρθε εχθές με τον επίσημο λογαριασμό του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης. Και το θέμα της νέας έκθεσης του μουσείου που θα κάνει ντεμπούτο τη βραδιά του Gala θα είναι «Sleeping Beauties: Reawakening Fashion».

View this post on Instagram

A post shared by Met Gala 2024 En Direct | Red Carpet In Diretta Vogue Tv (@met_gala.2024)

Sleepig Beauties: Το θέμα του Met Gala 2024 και όλα όσα θες να ξέρεις.

Tο θέμα του Met Gala 2024 δεν αναφέρεται φυσικά σε μια σύγχρονη Ωραία Κοιμωμένη, αφού στην πραγματικότητα αναφέρεται σε ιστορικά φορέματα αρχείου πολλών κορυφαίων σχεδιαστών και οίκων από όλο τον κόσμο. (όχι οι άνθρωποι). Ρούχα ξεχασμένα και εύθραυστα, που καλύπτουν περισσότερα από 400 χρόνια ιστορίας, τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν μπορούν -και δεν πρέπει- να φορεθούν από κανέναν. Ένα μικρό, πονηρό κλείσιμο του ματιού στην Kim Kardashian.

Στην έκθεση θα συμπεριληφθούν δημιουργίες σύγχρονων σχεδιαστών όπως ο Phillip Lim, η Stella McCartney και ο Conner Ives, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Vogue, η έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης αρχειακά ρούχα από τιτάνες της κλασικής μόδας όπως οι Elsa Schiaparelli, Yves Saint Laurent, Christian Dior, Hubert de Givenchy και άλλοι. Μαζί με αυτές τις θρυλικές δημιουργίες θα δούμε και περίπου 50 κομμάτια πολύ σπάνια items, τα οποία θα εκτεθούν μαζί τους, συμπεριλαμβανομένου και ενός ελισαβετιανού μπούστου και ενός μεταξωτού ball gown του 1877 από τον Charles Frederick Worth.

Το Met Gala 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαίου του 2024, ενώ ακόμη αναμένουμε να μάθουμε κάποιες από τις πρώτες παρουσίες της βραδιάς. Ο μεγάλος χορηγός θα είναι το Tik Tok, ενώ το επίσημο dress code της βραδιάς δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. «Η μόδα είναι μια από τις πιο συναισθηματικές καλλιτεχνικές μορφές λόγω της σύνδεσής της με το σώμα», δήλωσε ο Andrew Bolton, curator της έκθεσης. «Είναι εμποτισμένη με μνήμες και συναισθήματα και σχετιζόμαστε μαζί της μέσω των αισθήσεών μας. Ένα πράγμα που ελπίζω να ενεργοποιήσει αυτή η έκθεση είναι αυτή η αισθητηριακή εκτίμηση της μόδας,» συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments