Πολιτική

Άδωνις για Τέμπη: Άλλο ο άγονος πολιτικός τσακωμός και άλλο η διαλεύκανση

Άδωνις για Τέμπη: Άλλο ο άγονος πολιτικός τσακωμός και άλλο η διαλεύκανση

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)

Ο υπουργός Εργασίας για τη διαστρέβλωση των δηλώσεών του.

Στη διάκριση ανάμεσα στον πολιτικό τσακωμό και την διαλεύκανση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη προβαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινή παρέμβασή του.

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος για το εάν είπε συγγνώμη και προσπάθησε να ανασκευάσει τη δήλωσή του σχετικά με το δυστύχημα των Τεμπών, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απαντά με σαφήνεια: «Ξέρω τι είπα και για ποιο πράγμα ζήτησα συγγνώμη. Ζήτησα συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων που η δήλωσή μου, όπως έγινε, άφηνε στους πολιτικούς μου αντιπάλους να κάνουν αυτή τη διαστρέβλωση. Ο κύριος Δελατόλλας, ο οποίος είναι ένας πολύ έγκυρος δημοσιογράφος και ο οποίος μου έκανε την ερώτηση, είπε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν μου είπε αυτό που λέγεται ότι είπε.  Δεν έχω πει ποτέ ότι οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται για τα Τέμπη. Δεν είπα ποτέ αυτό το πράγμα. Οι κ. κ. Χατζηνικολάου και Δελατόλλας ήταν παρόντες και ο κ. Δελατόλλας με ρώτησε σχετικά με το εάν πρέπει να γίνει προκαταρκτική ή εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη. Και απάντησα ότι το αν θα γίνει προανακριτική και εξεταστική δεν αφορά κυρίως τους Έλληνες πολίτες, ότι δεν αφορούν οι διαφωνίες των κομμάτων για το ζήτημα».

Αναφερόμενος στην δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, ο Άδωνις τονίζει πως «χθες η ΝΔ ψήφισε την πρόταση του ΚΚΕ για την εξεταστική επιτροπή. Το ΠΑΣΟΚ αρνείται, λέγοντας ότι αυτό είναι συγκάλυψη. Για να χυθεί άπλετο φως για τα Τέμπη, έχει νόημα τα κόμματα να τσακωνόμαστε απλώς για τη διαδικασία; Αυτό είναι το μείζον;

Για τις ποινικές ευθύνες, υπάρχει μια εν εξελίξει δικαστική έρευνα, που θα μας πει τι και ποιος φταίει και σε ποιο βαθμό, γιατί έτσι δουλεύουν οι δημοκρατίες. Η εξεταστική θα μας πει τι έχει πάει στραβά όλα αυτά τα χρόνια. Για αυτό και η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε την πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος για τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής. Αλλά ο πολιτικός τσακωμός δεν αφορά, κατά τη γνώμη μου, τους Έλληνες».

Σχετικά με το εάν η Νέα Δημοκρατία «σύρθηκε» πίσω από την πρόταση του ΚΚΕ μετά την επίμαχη δήλωση, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθαρίζει πως «η απόφαση της ΝΔ για την εξεταστική ήταν ειλημμένη πριν από τις δηλώσεις μου. Η ΝΔ δεν θέλει να συγκαλύψει την υπόθεση, αλλά ούτε έχει κάποιο λόγο να συγκαλύψει την υπόθεση. Η διελκυστίνδα των κομμάτων οδηγεί συνήθως στη συγκάλυψη παρά στην ανάδειξη της αλήθειας, στη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Ερωτώμενος για το εάν υπάρχει κυβερνητική αλαζονεία, ο Α. Γεωργιάδης υποστηρίζει: «Είπα συγγνώμη, γιατί η εμπειρία μου στα μήντια θα έπρεπε να με έχει προστατεύσει από τη διαστρέβλωση από τη μεριά των πολιτικών αντιπάλων.  Όλη η ιστορία ξεκίνησε το βράδυ με ένα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, που έγραψε ότι ο Άδωνις δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη.

Κανένας από τη ΝΔ δεν είπε ότι, επειδή πήραμε 41%, έχουν κλείσει όλοι οι λογαριασμοί και μη μας ξαναενοχλήσετε. Αντιθέτως, αυτό που λέμε είναι πως δεν έχουμε κάνει συμβόλαιο με κανέναν συμπολίτη μας και προσπαθούμε να επιλύουμε τα προβλήματα των πολιτών. Το ποσοστό  είναι μια μεγάλη εμπιστοσύνη προς εμάς, αλλά και μια πολύ μεγάλη ευθύνη για να λύσουμε τα προβλήματα των Ελλήνων.

Στη δημοκρατία υπάρχουν δύο ειδών ευθύνες: οι πολιτικές και οι ποινικές. Οι πολιτικές ευθύνες λύνονται στις εκλογές και οι ποινικές επιλύονται από τη δικαιοσύνη.  Η ΝΔ έχει πει από την αρχή ότι τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι δεν θέλει να υπάρχει η παραμικρή σκιά για τα Τέμπη. Τα Τέμπη είναι η πιο επώδυνη υπόθεση στην Ελλάδα και κάθε Έλληνας επιθυμεί τη διαλεύκανση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments