Πολιτική

Μπούμερανγκ η πρόταση Κασσελάκη για δημοψήφισμα

Μπούμερανγκ η πρόταση Κασσελάκη για δημοψήφισμα

Πηγή Φωτογραφίας: [364198] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Θορυβημένοι φέρονται ακόμη και προεδρικοί.

Τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ήταν επιθυμητό να παραγάγει φαίνεται πως έχει η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος με αντικείμενο τη διαγραφή των τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας, Τζουμάκας). Πλέον, ακόμη και το ενδεχόμενο καθαίρεσης βρίσκεται στο τραπέζι.

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός που επιχείρησε ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ανατρέψει πλήρως τους σχεδιασμούς που είχαν αποφασίσει χθες όλες οι τάσεις, δηλαδή να ασκήσουν σκληρή κριτική παραμένοντας εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας» ωστόσο, αλλά και το εσωκομματικό δημοψήφισμα Κασσελάκη συνεδριάζουν εκτάκτως οι «6+6» που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου ενώ τοποθετήσεις στελεχών της ίδιας τάσης όπως του Νίκου Μπίστη δείχνουν τον βαθμό και την ένταση των αντιδράσεων. Ο πρώην υφυπουργός σε ανάρτησή του τονίζει, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, “¨Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι”.

Τη μεγαλύτερη πίεση εσωκομματικά δέχεται αυτή τη στιγμή η τάση της Έφης Αχτσιόγλου η οποία συνεδριάζει στις 18:00, καθώς είχε αποφασίσει την παραμονή της εντός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ταυτόχρονα την άσκηση σκληρής κριτικής στον Στέφανο Κασσελάκη.

Την ίδια ώρα δραματικές είναι τις τελευταίες ώρες οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς δυσαρέσκεια επικρατεί, κατά ασφαλείς πληροφορίες, στις τάξεις των πάλαι ποτέ «προεδρικών» και κορυφαίων στελεχών του κόμματος, μετά την απόφαση του νέου Προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη να προσφύγει σε εσωκομματικό δημοψήφισμα για τις διαγραφές τεσσάρων ιστορικών στελεχών του χώρου.

Ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη που φέρονται αρνητικοί από τις καταιγιστικές εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος είναι, κατά πληροφορίες οι: Αλέκος Φλαμπουράρης, Όλγα Γεροβασίλη, Νίκος Παππάς, Γιάννης Ραγκούσης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κ.ά, ενώ δεν αποκλείεται οι σχετικές συζητήσεις να πυκνώσουν ακόμη περισσότερο στη διάρκεια της σημερινής, μεγάλης για τα εσωκομματικά του  ΣΥΡΙΖΑ, μέρας.

Οι συζητήσεις είναι πυκνές μεταξύ στελεχών που έκαναν διαφορετικές επιλογές στην προεδρική εκλογή αλλά επιθυμούν να στηρίξουν το κόμμα με όλες τους τις δυνάμεις. Φαίνεται ότι κοινός τόπος στις συζητήσεις τους είναι ότι παρέλκει ο λόγος διαγραφών εφ όσον έχουν ανακοινωθεί ήδη αποχωρήσεις. Τονίζουν, δε, ότι αυτά τα ζητήματα δε λύνονται με δημοψηφίσματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδόν άπαντες παίρνουν αποστάσεις από «την απόφαση του Πολάκη ουσιαστικά» να εκκαθαρίσει το κόμμα από όποιον διαφωνεί.

Δεν ήταν τυχαία ασφαλώς η πανηγυρική ανάρτηση Πολάκη αμέσως μετά το «διάγγελμα Κασσελάκη»: Δείτε το, τα είπε όλα ο Πρόεδρος και τη λύση!» έγραψε.

Τέλος, δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η ενόχληση του Αλέξη Τσίπρα – όσο και αν επιμένει να μην παρεμβαίνει δημοσίως – για της «μπηχτές» στο πρόσωπό του που έριξε ο Στ. Κασσελάκης στην ανακοίνωσή του στα σόσιαλ μίντια ως προς το «άρρωστο κόμμα» που κληρονόμησε στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments