Πολιτική

Σε ελεύθερη πτώση η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ελεύθερη πτώση η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [362178] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών αναμένεται στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.

Η αποχώρηση μελών και στελεχών της αριστερής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι γνωστή με την επωνυμία Ομπρέλα, είναι πλέον γεγονός, παρά τις μάλλον σπασμωδικές κινήσεις του κ. Στέφανου Κασσελάκη.

Οργανωμένα μέλη και αφοσιωμένοι φίλοι του κόμματος στρέφουν, τώρα, το βλέμμα τους στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία αποδεικνύεται ως εξαιρετικά κρίσιμη για την ίδια τη συνοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με τις λέξεις «διάσπαση» και «αποχωρήσεις» να βρίσκονται στο καθημερινό λεξιλόγιο όσων κινούνται πέριξ των γραφείων της Κουμουνδούρου, το σκηνικό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θυμίζει κινούμενη άμμο, παρά τις απέλπιδες κινήσεις ιστορικών στελεχών, όπως ο Γιάννης Δραγασάκης, να υπάρξει κλίμα εκτόνωσης και κοινής πορείας όλων.

Το κείμενο – παρέμβαση των 1.300 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που ανήκουν στην «Ομπρέλα», υπό τον τίτλο «Διέξοδος Αριστερά», ήταν για πολλούς η τελευταία πράξη του «δράματος» ή ένα ραντεβού ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μέσα στο όργανα.

Πάντως, ο κύβος ερρίφθη για τον Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος με επιστολή του μετά το διάγγελμα του Στέφανου Κασσελάκη ότι θα διεξάγει εσωκομματικό δημοψήφισμα και τις διαγραφές στελεχών, συμπεριλαμβανομένου και της δικής του, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επιστολή του το ιστορικό στέλεχος του κόμματος καταγγέλλει ότι υλοποιείται ένα  «σχέδιο διχασμού και ρήξης που ανέλαβε να ολοκληρώσει ο νεόκοπος και ανέπαφος με την Αριστερά και την πολιτική Στ. Κασσελάκης» και πως «σήμερα για άλλη μια φορά αντί της αναγκαίας συζήτησης και της προσφυγής άμεσα σε συνέδριο επιλέγεται ένας ανορθόδοξος τοξικός πόλεμος στοχεύοντας τις διαφορετικές απόψεις».

Πρόκειται για «ένα σχέδιο αποαριστεροποίησης που θα οδηγήσει στο τέλος της παρουσίας στην Ελλάδα της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς μετά από πάνω από μισό αιώνα παρουσίας», αναφέρει και χαρακτηρίζει «θράσος και ασέβεια» τις δηλώσεις πως «επί πέντε χρόνια υπονομεύατε το κόμμα».

Σύμφωνα, δε, με όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, αναμένεται και εντός της ημέρας η αποχώρηση του ιστορικού στελέχους της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς κ. Νίκου Βούτση. 

Το βαθύ τραύμα που έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑδεν φαίνεται διατεθειμένη να επουλώσει καμία πλευρά, με στελέχη που βρίσκονται στο πλευρό του νεοεκλεγέντος προέδρου να κόβουν κάθε σημείο επαφής

Ωστόσο, σε μια ύστατη προσπάθεια εξόδου από την πρωτόφαντη κρίση, ο Στέφανος Κασσελάκης ζητεί τη διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος. 

Ο πρόεδρος του κόμματος γράφει, ανάμεσα στα άλλα, για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση είναι άρρωστη. Δεν είναι διεφθαρμένη όπως η κορυφή της ΝΔ, αλλά είναι άρρωστη. Με στελέχη που προσβάλλουν το ίδιο τους το κόμμα, τους συντρόφους τους, τον νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρό τους, αλλά κυρίως τους εκατοντάδες χιλιάδες προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες που με τέτοιες συμπεριφορές ντρέπονται να πουν ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ».

Υπό αυτά τα πολιτικά δεδομένα, η αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να έχει έναν πολιτικά θυελλώδη χαρακτήρα και μια οργανωτικά υπαρξιακή διάσταση για την Κουμουνδούρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments