Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Με το όπλο παρά πόδα η Ομπρέλα

ΣΥΡΙΖΑ: Με το όπλο παρά πόδα η Ομπρέλα

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2017. (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Η αριστερή τάση θα συμμετέχει στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των στελεχών της “Ομπρέλας”, η οποία θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της αριστερής μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που βρίσκεται σε τροχιά απόσχισης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα μέλη της “Ομπρέλας” θα συμμετάσχουν κανονικά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου, παρά το σενάριο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες ότι ενδέχεται να αποχωρήσουν πριν από την έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής το πρωί του Σαββάτου.

Χθες 1.300 μέλη της «Ομπρέλας» είχαν δείξει τις διαθέσεις τους με κείμενο καταπέλτη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το κείμενο που δημοσιεύθηκε από μέλη της “εσωκομματικής αντιπολίτευσης”, συνοδευόμενο από 1.300 υπογραφές, περιείχε αιχμές για την κομματική λειτουργία, βολές κατά της ιδεολογικής κατεύθυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και ομολογίες για τις αιτίες των διαδοχικών εκλογικών αποτυχιών της αντιπολίτευσης.

Από την εσωκομματική και πολιτική κριτική του κειμένου με τίτλο “διέξοδος στα αριστερά” δεν λείπουν οι αναφορές στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, με την έκφραση ότι “ο μύθος του ηγέτη που κερδίζει τον Μητσοτάκη στη μονομαχία είναι ψευδαίσθηση ή καθαρή απάτη”.

Στο ίδιο κείμενο υποστηρίζεται ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός πνεύματος ιδιοκτήτη που αποφαίνεται “όποιος διαφωνεί, να φεύγει”. Είμαστε όλοι/ες εμείς που τον ιδρύσαμε, τον πιστέψαμε, τον αναδείξαμε διεκδικητή της κυβέρνησης, καταφυγή των πολλών, των “από κάτω”, αντίπαλο του ακροδεξιού λαϊκισμού που καιροφυλακτεί», προσθέτουν τα στελέχη, συμπληρώνοντας πως «πρόθεσή μας και πολιτικό χώρο ικανό να υπερασπίζεται και να προβάλλει την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία, τις αξίες, τις ιδέες και τις πολιτικές προτάσεις της Αριστεράς».

Ωστόσο, το κείμενο των 1.300 υπογραφών που κυκλοφόρησε πανελλαδικά περιέχει το “πρώτο κύμα υπογραφών”, διότι υπάρχει συνέχεια, και σύμφωνα με έγκυρες πηγές, δεν είναι το κείμενο που θα κατατεθεί στην Κεντρική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο, όταν όλο το κομματικό δυναμικό αναμένεται να είναι σε απόλυτη θέση μάχης.

Δεδομένου ότι τα μέλη της “Ομπρέλας” θα επιδιώξουν να ενσωματωθούν με άλλες προσωπικότητες και κινήματα της αριστεράς μετά το “καυτό” Σαββατοκύριακο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες προσθήκες στο εγγύς μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments