Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ, ο Κασσελάκης και η διεκδίκηση του προοδευτικού κέντρου

Το ΠΑΣΟΚ, ο Κασσελάκης και η διεκδίκηση του προοδευτικού κέντρου

Πηγή Φωτογραφίας: 364807] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Το ΠΑΣΟΚ δεν αφήνει τον χώρο του Κέντρου στη ΝΔ

Η σύγκρουση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την υπεράσπιση της κληρονομιάς του εκσυγχρονισμού και τα σχόλια του Στέφανου Κασσελάκη για την οκταετή θητεία του Κώστα Σημίτη παρέχουν στην Χαριλάου Τρικούπη ένα ευρύτερο πεδίο προσέγγισης από ό,τι στο παρελθόν για την πολιτική εκπροσώπηση του κοινωνικού κέντρου.

Όχι μόνο επειδή ο ίδιος ο Σημίτης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβαν τη στήριξή τους στις προσπάθειες του κόμματος, αλλά και επειδή η επιλογή αυτή κατέστησε σαφείς τις διαφορές του κόμματος με την ηγεσία Κουμουνδούρου.

Στην ανάρτηση του Κασσελάκη, με αριθμούς για το χρέος, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι «από το 1995 ως το 2015 το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε! Αυξήθηκε κατά 200 δισ.! Το ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες, είναι τιμή για μένα».

Με αυτή την τακτική, το ΠΑΣΟΚ δεν αφήνει το κέντρο στη Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για θέματα που σχετίζονται με αυτόν τον τομέα, όπως το κράτος δικαίου, ιδίως το θέμα των υποκλοπών, και η οικονομία.

Την ίδια στιγμή, ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται σε επαφή με την ευρωπαϊκή οικογένεια του κομματικού του χώρου, με τη συμμετοχή του στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), το οποίο βασίζεται αποκλειστικά στα μέλη και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στη Μάλαγα.

Επιπλέον, η διαφορά της σχέσης του Κασσελάκη με τους ευρωσοσιαλιστές φαίνεται από το γεγονός ότι δεν συναντήθηκε με τον επικεφαλής της ευρωομάδας του S&D, αλλά μόνο με τον Ισπανό σοσιαλδημοκράτη βουλευτή που είναι πρόεδρος της επιτροπής LIBE που ασχολείται με τις υποκλοπές. Παράλληλα, η πρόσκληση του παρατηρητή που το PES επεφύλασσε για τον Αλέξη Τσίπρα στις Προσυνόδους δεν έχει επεκταθεί για τον διάδοχό του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments