Πολιτική

Ανυποχώρητος ο Κασσελάκης – Αποχώρηση Ομπρέλας και Αχτσιόγλου

Ανυποχώρητος ο Κασσελάκης – Αποχώρηση Ομπρέλας και Αχτσιόγλου

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Αυστηρό μήνυμα εν μέσω χειροκροτημάτων αλλά και αποδοκιμασιών και αποχωρήσεων.

Επίδειξη πολιτικής πυγμής έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή, πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στους διαφωνούντες, καλώντας τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να παρουσιάσουν τώρα λύση για την απομάκρυνση των τεσσάρων (Σκουρλέτης, Τζουμάκας, Βίτσας, Φίλης), αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με δημοψήφισμα. Ορισμένα μέλη της Κ.Ε. εξέφρασαν την έντονη αποδοκιμασία τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως “με μία μεγάλη, ηχηρή πλειοψηφία, που δε θα αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Θέση ότι αυτά τα άτομα που έχουν πει αυτές τις ύβρεις δεν φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα. Και αυτή η θέση να είναι ξεκάθαρη προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία οφείλει να συνεδριάσει και να αποφασίσει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας για όλες τις υποθέσεις. Δεν χρειάζονται μεγάλοι φάκελοι – όλα σε δημόσια θέα. Διαφορετικά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν”.

Κλιμακώνοντας το ρητορικό του τόνο, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε:  «Ας μην κρυβόμαστε, κάποιοι έχουν πάρει την απόφασή τους να δημιουργήσουν πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να αφουγκραστούν την κοινωνία. Νομίζουν ότι θα πάρουν ένα 3%, αλλά τα αριστερόμετρά τους ούτε 0,3% δε θα μετρήσουν. Γιατί όσο εκείνοι θα κάνουν δήθεν αριστερή πολιτική με τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες σάλτσες -πολιτική του Pummaro-, η δική μας Αριστερά θα επαναφέρει το κράτος δικαίου και τα εργασιακά δικαιώματα στην Ελλάδα, θα παρεμβαίνει στη Στέγη, στο Κλίμα, στη Φτώχεια, στα Δικαιώματα».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αποσαφήνισε πως δεν έχει δική του ομάδα και πρόσθεσε: «Όλοι εμείς που θα ξεκινήσουμε σήμερα είμαστε πολλοί, διαφορετικοί άνθρωποι, αλλά έχουμε ένα κοινό: Κανείς μας δε θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει η πέμπτη φάλαγγα της Νέας Δημοκρατίας”.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ο κύριος Κασσελάκης είπε: «Ποια είναι όμως η θέση ενός προέδρου όταν προσβάλλεται το κόμμα του εκ των έσω; Και μάλιστα συντονισμένα και κατ’ επανάληψη. Να κάθεται και να παρακολουθεί τον χορό των υβριστών στα κανάλια βλέποντας τον χρόνο να περνά και τον κόσμο μας να απογοητεύεται; Λυπάμαι, δεν είμαι εγώ αυτός ο πρόεδρος. Βαρέθηκα να ακούω αναλύσεις για το αν οι διαγραφές πρέπει να συζητηθούν, αν μπορεί να συζητηθούν, αν είναι ώρα να συζητηθούν”.

Αποδοκιμασίες και αποχωρήσεις

Την ομιλία του κυρίου Κασσελάκη διέκοπτε συχνά ο Νίκος Φίλης, ο  οποίος φώναζε “Αίσχος!”.

Ο Δημήτρης Βίτσας αποχώρησε από την αίθουσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα ακούγονταν.

Βγαίνοντας είπε «φεύγω, δεν μπορώ να ακούω τον Κασσελάκη».

Η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας και τα μέλη της «Ομπρέλας» αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ,γιατί το προεδρείο δεν δέχθηκε την πρότασή τους να προηγηθεί συζήτηση για το δημοψήφισμα.

Προηγήθηκε πρόταση μομφής του Νάσου Ηλιόπουλου στο προεδρείο.

Σήμερα έθεσα ένα ζήτημα υπαρξιακό που αφορά το διάγγελμα του προέδρου για το δημοψήφισμα. Πρόταση αντιδημοκρατική και διχαστική για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Είπα να την συζητήσουμε άμεσα πριν από οποιαδήποτε άλλη συζήτηση. Είπα μάλιστα ότι η συνεδρίαση στην ΚΕ είναι άνευ περιεχομένου. Από την πλευρά του το προεδρείο αρνήθηκε να θέσει οποιοδήποτε θέμα ψηφοφορίας, υπήρξε απόρριψη, ενώ κατά την γνώμη μου η πλειοψηφία ήθελε να συζητηθεί αυτό το θέμα. Σήμερα το όργανο του ΣΥΡΙΖΑ καταπατήθηκε βάναυσα. Δεν πρόκειται για ένα ζήτημα πολιτικής διαφωνίας. Αλλά υπαρξιακό».

«Δεν είχε νόημα η παραμονή μας στη συνεδρίαση» τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, διευκρινίζοντας ότι δεν αποχωρεί από το κόμμα.

Όπως δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποχωρώντας, ο λόγος είναι ότι δεν έγινε δεκτή από το προεδρείο η πρότασή τους να τεθεί σε ψηφοφορία άμεσα το θέμα του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές των στελεχών που είχε βάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments