Πολιτική

Η ΝΔ αποκτά την πρώτη γυναίκα γραμματέα

Η ΝΔ αποκτά την πρώτη γυναίκα γραμματέα

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ ΜΑΡΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)

Αλλαγή σκυτάλης σύντομα στη θέση του γραμματέα της ΝΔ, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε την οριστική απόφαση.

Η βουλευτής του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθηνών και πρώην υφυπουργός Οικογένειας Μαρία Συρεγγέλα ήταν εδώ και μέρες το πρώτο φαβορί για τη θέση της γραμματέως της ΝΔ, προκειμένου να αντικαταστήσει τον εκ των πραγμάτων επιτυχημένο γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος φορούσε επί μήνες «διπλό καπέλο» και ήθελε και αυτός να επικεντρωθεί στα καθήκοντά του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η εκλογή της κ. Συρεγγέλα αναμένεται να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ,κατά πάσα πιθανότητα μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Η κυρία Συρεγγέλα ήταν φαβορί και η εκκρεμότητα θα λυνόταν σύντομα. Όπερ και εγένετο σήμερα, όταν η βουλευτής του κόμματος εκλήθη στο Μέγαρο Μαξίμου και οριστικοποιήθηκε η αναβάθμισή της. Τη Δευτέρα θα οριστεί η ημερομηνία της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής που απαιτείται για να «κλειδώσει» και τυπικά η επιλογή της, ενώ, λόγω αυτής της εκκρεμότητας, η κ. Συρεγγέλα δεν θα είναι αύριο στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη στη συνομιλία που θα έχει με πολίες στην Κερατέα.

Η κ. Συρεγγέλα ξεχώρισε μεταξύ των άλλων βουλευτών που εξετάστηκαν για τη θέση αυτή. Προέρχεται από τα “σπλάχνα” του κόμματος, έχει πολλά κομματικά “διαπιστευτήρια” και ήταν από τα πρώτα στελέχη που διορίστηκαν επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνοντας νέα πνοή στη Γραμματεία Γυναικών. Εκ των υστέρων, το έργο της ως υφυπουργού Οικογένειας έτυχε θετικής υποδοχής, αλλά απομακρύνθηκε από τη διοίκηση όταν διορίστηκαν σε υπουργικές θέσεις άλλοι δύο βουλευτές του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθηνών, ο Μιχάλης Χρυσοκοΐδης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Θεωρείται ως ένα ήπιο πρόσωπο που μπορεί να κάνει το απαραίτητο “μασάζ” εκεί που χρειάζεται. Παράλληλα, είναι πιθανό να κληθεί να περιοδεύσει στη χώρα το επόμενο διάστημα και να εμφανίζεται τακτικά στα ΜΜΕ.

Τους επόμενους μήνες, η κ. Συρεγγέλα θα κληθεί να πραγματοποιήσει μια σημαντική αναδιοργάνωση του κόμματος και θα “αναλάβει” το γαλάζιο συνέδριο την άνοιξη, το οποίο θα συμπέσει με τα 50α γενέθλια της ΝΔ. Παράλληλα, θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη διαβούλευση για το ευρωψηφοδέλτιο ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments