Πολιτική

Ο Κασσελάκης και η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κασσελάκης και η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ) (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Μέρος του προβλήματος ή της λύσης του, αυτό θα το δείξει με βεβαιότητα μόνο ο καιρός.

Ένα από τα πράγματα για τα οποία τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπερήφανοι, ήταν ότι ακολούθησαν μια σφριγηλή και αυστηρή εσωκομματική διαδικασία. Οι διαδικασίες ήταν κληρονομιά του γεγονότος ότι τα περισσότερα από τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν διατελέσει μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας εσωτερικού και όλων των συνιστωσών οργανώσεων με το οργανωτικό άρωμα του σταλινισμού, του τροτσκισμού και του μαοϊσμού.

Οπότε η σημερινή κατάσταση αποτελεί ένα είδος οργανωτικού σοκ για όλους τους. Τόσα χρόνια, οι ισχυρές δομές και διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων που ήταν εμβαπτισμένες στις αρχές του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού στο εσωτερικό του κόμματος, αποτελούσαν τον κυρίαρχο συνεκτικό ιστό. 

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θέλει να επικοινωνεί με τους πολίτες αδιαμεσολάβητα, χωρίς τη  θεσμική διαμεσολάβηση του κόμματος, των στελεχών και των διαδικασιών του, με έναν τρόπο που θυμίζει, όπως έχει κατά κόρον υποστηριχθεί, τις επικοινωνιακές μεθόδους του τραμπισμού.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιλέγει να επικοινωνεί με τον κόσμο του Σύριζα, την εκλογική και συνολική κοινωνική του βάση, όχι μέσα από τα κομματικά όργανα και τις εσωκομματικές διαδικασίες. Αλλά μέσω των social media και κυρίως μέσω του “tik tok”. Χρησιμοποιεί ένα μάλλον πενιχρό πολιτικό λεξιλόγιο και επαναλαμβάνει αυτά που έχουν γράψει κατά το παρελθόν μέλη της νέας ηγετικής ομάδας του κόμματος. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν διαφορετικός  ως προς αυτό το σκέλος της πολιτικής επικοινωνίας. Απευθύνθηκε στον “αμερικανικό λαό” μέσω Twitter και χρησιμοποίησε έναν ιδιαίτερο πολιτικό λόγο για να τον αποδυναμώσει περαιτέρω. Αγνοώντας τις θέσεις και τις ατζέντες των Ρεπουμπλικάνων. Το ίδιο ισχύει και για την πάγια και σταθερή θέση των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία παρέμεινε αμετάβλητη κατά τη διάρκεια της αλλαγής των προέδρων στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει επιχειρηματικά αυτοδημιούργητος και ως κάποιος που άρχισε τα πρώτα επιχειρηματικά του βήματα από τις κατώτερες βαθμίδες της κοινωνικής και οικονομικής ιεραρχίας.

Το γεγονός ότι ο αρχηγός του Σύριζα ζητάει από την εκλογική βάση του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς να αποφασίσει αναφορικά με τη διαγραφή τεσσάρων υψηλόβαθμων στελεχών (Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης, Τζουμάκας) δείχνει ότι ο κ. Κασσελάκης μάλλον έλκεται από το οργανωτικό υπόδειγμα του λεγόμενου “πολακισμού”. 

Αυτό το στοιχείο καταγγέλλεται πολιτικά από τους ηγετικούς κύκλους της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς επίσης και από κεντροαριστερά ρεύματα. Η ζωή θα δείξει, σε κάθε περίπτωση, αν το εν λόγω στοιχείο θα δικαιωθεί ή θα οδηγήσει σε ρευστοποίηση του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments