Πολιτική

“Στο κόκκινο” η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

“Στο κόκκινο” η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η διάσπαση πιο κοντά από ποτέ.

Μια δεύτερη ταραχώδης ημέρα περιμένει τον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, καθώς ακολουθεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που χαρακτηρίζεται από αποστασίες, αντιπαραθέσεις και αποδοκιμασίες.

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης θα μείνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το ποιες από τις δυνάμεις που αποχώρησαν το Σάββατο θα επανέλθουν στις διαδικασίες.

Η προσοχή επικεντρώνεται στην Έφη Αχτσιόγλου, την Ομπρέλα και τον Διονύση Τεμπονέρα. Η μεν Ομπρέλα συνεδρίαζε μέχρι αργά το Σάββατο για να δει τι θα πράξει, ο Διονύσης Τεμπονέρας θα αποφασίσει την Κυριακή, το ίδιο και η Έφη Αχτσιόγλου. Οι πιθανότητες πάντως είναι λίγες.

Η συνάντηση θα συνεχιστεί την Κυριακή από τις 11:00 π.μ., ενώ η ψηφοφορία θα διεξαχθεί το απόγευμα. Η πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να προκηρύξει δημοψήφισμα από τη βάση για τη διαγραφή τεσσάρων βουλευτών της αντιπολίτευσης (Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας και Στέφανος Τζουμάκας) προκάλεσε ακραίο κομματικό κενό και η πλειοψηφία της κομματικής τάσης τάχθηκε εναντίον του. ήρθε να του αντιταχθεί.

Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του νέου προέδρου («ομπρέλα», «6+6») αλλά και στελέχη που έως σήμερα κρατούσαν σχεδόν ίσες αποστάσεις (Ολ. Γεροβασίλη) εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με στόχο να ακυρώσουν τα σχέδια της στενής προεδρικής φρουράς (Κασσελάκης, Καπνισάκης, Πολάκης, Αυγέρη κ.α.) για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Στο άρμα της αμφισβήτησης του δημοψηφίσματος φαίνεται πως εντάχθηκαν οι γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης και ο γραμματέας της Νεολαίας, Κωνσταντίνος Βλαχάκης.

Εν τω μεταξύ, ο Στέφανος Κατσελάκης προσπάθησε να καταστήσει σαφές στην αρχή της συνάντησης ότι δεν είχε καμία πρόθεση να υποχωρήσει. Επιτέθηκε σε όσους τον προκάλεσαν, εγείροντας σφοδρή ανταλλαγή πυρών.

Υπενθυμίζεται ότι το εκρηκτικό κλίμα διαφάνηκε από νωρίς, στην εναρκτήρια ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση εν μέσω αντιδράσεων από το ακροατήριο.

Όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους η «Ομπρέλα» και οι ομάδες της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα, ο λόγος της αποχώρησής τους είναι ότι δεν έγινε δεκτή από το προεδρείο η πρότασή τους να τεθεί σε ψηφοφορία άμεσα το θέμα του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές των στελεχών που είχε βάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments