Ελλάδα

Τρως, πίνεις & κοιμάσαι με λίγα λεφτά τη μέρα: 3 ήσυχα νησιά για φθηνές διακοπές στην Ελλάδα

Τρως, πίνεις & κοιμάσαι με λίγα λεφτά τη μέρα: 3 ήσυχα νησιά για φθηνές διακοπές στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρκοί - Τα φιόρδ της Δωδεκανήσου - 12NE.GR

Τα 3 νησάκια που έχουν μια μικρή ταλαιπωρία για να τα προσεγγίσεις, αλλά μια τεράστια απόλαυση για να τα ζήσεις.

Αρκετοί από εσάς ίσως έχετε ήδη κλείσει τις διακοπές σας για φέτος. Φυσικά ορισμένοι ίσως και να έχετε πάει ήδη η να μην προβλέπεται για φέτος.. Τα ακτοπλοικά είναι στα ύψη οι διαμονές ανάλογα τον προορισμό και ο κόσμος αρκετός. Για όλους εσάς που αναζητείτε κάτι και οικονομικό αλλά και χωρίς πολύ κόσμο, λούσα και κοσμική ζωή, σας βρήκαμε 3 ιδανικούς προορισμούς οι οποίοι προς το παρόν καθώς αυτά αλλάζουν αρκετά γρήγορα προσφέρουν μια χαλαρότητα, μια σχετική απομόνωση και μια όμορφη ησυχία ώστε να περάσετε λίγες μέρες είτε με παρέα είτε και μόνος σας.

Τα 3 νησάκια που ξεχωρίσαμε για εσάς είναι η Αμμουλιανή, η Ερεικούσσα και οι Αρκοί

Τα 3 νησάκια που έχουν μια μικρή ταλαιπωρία για να τα προσεγγίσεις, αλλά μια τεράστια απόλαυση για να τα ζήσεις. Φυσικά και δεν είναι μόνο 3 αλλά εμείς ξεχωρίσαμε 3 από τις ομολογουμένως όχι και πολλές επιλογές καθώς τα τελευταία χρόνια αρκετά από αυτά τα ήρεμα νησιά μετατρέπονται σε κοσμικά τουλάχιστον όσον αφορά για αρχή τον κόσμο που υποδέχονται όπως για παράδειγμα, Ικαρία, Κουφονήσι, Σαμοθράκη και πολλά ακόμα.

Αμμουλιανή ένας κρυφός παράδεισος στη Χαλκιδική. Βρίσκεται στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής και την αποκαλούν η «Μύκονος του Βορρά”.

Ένας μαγευτικός συνδυασμός χρυσής και ψιλής αμμουδιάς, γαλαζοπράσινης θάλασσας, βλάστησης και γιγαντόσωμων βράχων.

Σήμερα, η Αμμουλιανή βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Οι κάτοικοι μιλούν με ενθουσιασμό για το νησάκι τους και το χαρακτηρίζουν «Μύκονο της Χαλκιδικής». Μέσα σε μερικά χρόνια, τα ξενοδοχεία και γενικότερα οι τουριστικές υποδομές έχουν πολλαπλασιαστεί.

Έως το 1925 το νησί ήταν μετόχι της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, όπου και έμεναν 2-3 καλόγεροι που διαχειρίζονταν την κτηματική περιουσία. Είχαν ως βοηθούς περίπου 20 εργάτες από την γύρω περιοχή.

Αμμουλιανή ο μικρός παράδεισος

Ένα νησάκι στον κόλπο του Αγίου Όρους, απέναντι από την Τρυπητή, καταπράσινο, γραφικό, γεμάτο μοναδικές παραλίες, από τις ομορφότερες της χώρας μας!

Η Αμμουλιανή είναι ξακουστή για τις παραλίες της. Ο Άγιος Γεώργιος είναι προσβάσιμος τόσο από τη στεριά, με αυτοκίνητο από το χωριό, όσο και από τη θάλασσα. Η παραλία Αλυκές βρίσκεται στην πίσω μεριά της Αμμουλιανής, που βλέπει προς τη Σιθωνία και είναι επίσης προσβάσιμη από ξηράς και από θαλάσσης.

Η ακτή Πόρτο Άγιο έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία ενώ στην πίσω μεριά της Αμμουλιανής υπάρχουν και πολλές άλλες μικρές παραλίες που χρειάζεται βάρκα για να τις επισκεφθείς.

Αξίζει τον κόπο να ξεφύγετε έστω για λίγο από τα συνηθισμένα.

Από τη Χώρα, εύκολα επισκέπτεται κανείς το μικροσκοπικό σύμπλεγμα νησιών Δρένια, Γαϊδουρονήσια κατά κόσμον, τα 6 κρυμμένα «διαμάντια» της Χαλκιδικής που χαρίζουν στιγμές απίστευτης χαλάρωσης στις μαγευτικές, ρηχές αμμουδιές τους.

Για να πας στην Αμμουλιανή, μπορείς να πάρεις τη βάρκα από το 2ο ή το 3ο πόδι της Χαλκιδικής.

Ερεικούσσα: Το βορειότερο στολίδι του Ιονίου Γαλήνη, απλότητα, ξεκούραση και φυσική ομορφιά. Αν αυτά είναι τα κριτήρια σου για τις επόμενές σου διακοπές, πήγαινε Ερεικούσσα στα Διαπόντια Nησιά! Το μαργαριταρένιο αυτό νησί είναι και το βορειότερο των Επτανήσων, με γειτόνισσα την Κέρκυρα.Μικροσκοπική και γεμάτη με πράσινα τοπία, η Ερεικούσσα (ή Ερεικούσα) έχει ό,τι χρειάζεσαι για ηλιόλουστες μέρες ξεκούρασης με θέα το Ιόνιο Πέλαγος. Πήρε το όνομα της από τον θάμνο Ερείκη, μόνιμος κάτοικος του νησιού που ανθίζει τον Οκτώβρη.Η Ερεικούσσα είναι από τα νησιά που μπορείς να ρίξεις μία βουτιά κυριολεκτικά μόλις κατέβεις από το πλοίο! Είτε διαλέξεις τις αμμώδεις εκτάσεις δίπλα στο λιμάνι είτε ακολουθήσεις τα μονοπάτια προς νέα μέρη, οι παραλίες της Ερεικούσσας είναι πανέμορφες και ξεκούραστες!

Οι κύριες παραλίες του νησιού είναι οι παρακάτω: Πόρτο: η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού, το Πόρτο είναι προσβάσιμο μόλις φτάσεις στο λιμάνι, στον ομώνυμο οικισμό!

View this post on Instagram

A post shared by Jérémie (@pastis13)

Μπραγκίνι: εδώ έχουμε υπέροχα νερά, μεγάλες εκτάσεις και πυκνή βλάστηση όπου και να κοιτάξεις!

Φύκι: αυτό είναι το παλιό λιμάνι του νησιού με τη δική του μοναδική παραλία!

Πέρα Κάτεργο: εδώ, κοντά στον μικρό λόφο Κάτεργο, βρίσκεις τα πιο πέτρινα τοπία του νησιού, με διάφορες απόκρημνες ακτές για να ανακαλύψεις!

Αξιοθέατα στην Ερεικούσσα Τα περισσότερα αξιοθέατα της Ερεικούσσας βρίσκονται κοντά στο λιμάνι και σε περιμένουν! Τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος της Ερεικούσσας είναι:

Το εκκλησάκι της Ερεικούσσας με καταπληκτική πανοραμική θέα

Η εκκλησία της Αγίας Τριάδας, κοντά στο λιμάνι του νησιού

Το γραφικό και παραδοσιακό λιμάνι της Ερεικούσσας, όπου βρίσκεται ο κεντρικός οικισμός Πόρτο

Φύκι, το παλιό λιμάνι του νησιού

Αν και το νησί είναι αρκετά αραιοκατοικημένο, περιηγήσου στους δρόμους και θαύμασε τα γραφικά σπίτια που στολίζουν την Ερεικούσσα!

Μετακινήσεις στην Ερεικούσσα Συνήθως, τα πλοία για Ερεικούσσα από Κέρκυρα μεταφέρουν οχήματα, ιδανική λύση αν σκέφτεσαι να μείνεις λίγα βράδια στο νησί και θες να το γυρίσεις όλο εύκολα.

Εναλλακτικά, το νησί μπορείς να το γυρίσεις εύκολα με τα πόδια, ξεκινώντας από το λιμάνι και κεντρικό οικισμό της Ερεικούσσας και ακολουθώντας μονοπάτια προς παραλίες και παρθένα τοπία! Σε κάθε περίπτωση, στο νησί δύσκολα βρίσκεις κίνηση, φασαρία και, κυρίως, άγχος για πάρκινγκ!

Αρκοί, μια σταγόνα ραστώνης στα νησιά των Δωδεκανήσων Ιδανικοί για στιγμές χαλάρωσης, πλούσιοι σε ανέγγιχτες παραλίες και τοπία αυθεντικά, παρθένα και σχεδόν απομονωμένα, είναι οι Αρκοί, όπου θα συναντήσετε 40 μόνιμους κατοίκους. Τα περισσότερα μαγαζιά και καταλύματα βρίσκονται πέριξ του λιμανιού. Για γερούς… λύτες που αποφεύγουν το μαζικό τουρισμό, προτιμώντας κατ’ ελάχιστον την ομπρέλα θαλάσσης ως συντροφιά, αξιόλογες παραλίες είναι τα Τηγανάκια, η Πατελιά, το Αμπελάκι ,το Καψαλισμένο και το Λιμνάρι.

Βόλτα στο βουνό δίπλα στη Χώρα, πεζοπορία στην Παναγία την Παντάνασσα, εξερεύνηση τα ερείπια του Κάστρου των Αρκιών, που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ, είναι ορισμένες από τις ενδιαφέρουσες επιλογές που προσφέρονται για να εξερευνήσετε το νησί.

View this post on Instagram

A post shared by @stelpan_

Παραδοσιακές γεύσεις για όλα τα γούστα όπως τυριά (φέτα και ξινομυζήθρα), παραδοσιακή τυρόπιτα, θαλασσινά, κατσικάκι και το σιροπιαστό γλυκό «πουγκί» με φύλλο και αμύγδαλα.

Στους Αρκούς μπορείς να πας με καράβι είτε από τη Λέρο, είτε από την Ικαρία, είτε από την Σάμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments