Πολιτική

Οι στόχοι του ταξιδιού Μητσοτάκη στη Γερμανία

Οι στόχοι του ταξιδιού Μητσοτάκη στη Γερμανία

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ *ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ EDITORIAL USE * (POOL PHOTO / ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στη Γερμανία.

Μετά τη συμμετοχή του στη Διάσκεψη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας και την κατ´ ιδίαν συνάντηση με τονΓάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στο Βερολίνο.

Το πρωί της Τρίτης, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, με θέματα διμερούς και ευρωπαϊκής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας στην ημερήσια διάταξη. Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Μέση Ανατολή, ο οποίος παίρνει νέα τροπή, καθώς και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και οικονομικά θέματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης. Συμμετέχει πλέον σε επίσημες και ανεπίσημες συζητήσεις ως ηγέτης μιας χώρας που έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, έχει παρουσιάσει ικανοποιητική οικονομική ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας, προσελκύει επενδύσεις, βρίσκεται σε καλό δρόμο για να μειώσει το χρέος της κάτω από τα επίπεδα του 2012 μέχρι το τέλος του έτους και ταυτόχρονα, παραμένει δεσμευμένη να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους και να συμμορφωθεί με τους δημοσιονομικούς κανόνες.

Άλλωστε, η παρούσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σηματοδοτεί και μια νέα φάση για τις ελληνογερμανικές σχέσεις, καθώς η χώρα μας έχει αφήσει πίσω της τα χρόνια της κρίσης, και αυτό είναι και το μήνυμα που επιδιώκει να εκπέμψει με αυτή την επίσκεψη στο Βερολίνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του CDU Friedrich Merz, ενώ στη συνέχεια, θα έχουν δημόσια συζήτηση στο Ίδρυμα Konrad Adenauer (KAS), την οποία θα προλογίσει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Norbert Lammert. Η εκδήλωση έχει τίτλο «Ελλάδα και Ευρώπη- Ένα νέο κεφάλαιο με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Στα πλαίσια των συζητήσεων με τους ευρωπαίους ηγέτες για την έγκριση της στρατηγικής ατζέντας της ΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2024, το δείπνο που παραθέτει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στο γραφείο του πρωθυπουργού έχει γίνει χαρακτηριστικό των συνεχιζόμενων συζητήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σήμερα το βράδυ, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στο δείπνο αυτό και η κύρια ατζέντα θα επικεντρωθεί στις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Εκτός από τον κ. Σολτς και τον κ. Μητσοτάκη, στο δείπνο θα παραστούν ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αυστριακός Καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, ο Βέλγος Πρωθυπουργός, ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτωρ Όρμπαν, καθώς και ο πρόεδρος της Λιθουανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments