Πολιτική

Παππάς: Στο στόχαστρο η μεσαία τάξη, στο απυρόβλητο φοροδιαφυγή και “μεγάλα ψάρια” [vid]

Παππάς: Στο στόχαστρο η μεσαία τάξη, στο απυρόβλητο φοροδιαφυγή και “μεγάλα ψάρια” [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Επιλέγει τη στοχοποίηση της μεσαίας τάξης με την οριζόντια φορολόγηση επί δικαίων και αδίκων, χωρίς να χτυπάει τη φοροδιαφυγή και τα “μεγάλα ψάρια”.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Επιλέγει τη στοχοποίηση της μεσαίας τάξης με την οριζόντια φορολόγηση επί δικαίων και αδίκων, χωρίς να χτυπάει τη φοροδιαφυγή και τα “μεγάλα ψάρια”.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. κωφεύει απέναντι στις καθολικές αντιδράσεις των επαγγελματικών ενώσεων, των ομοσπονδιών και των επιμελητηρίων.

Επιλέγει τη στοχοποίηση της μεσαίας τάξης με την οριζόντια φορολόγηση επί δικαίων και αδίκων, χωρίς να χτυπάει τη φοροδιαφυγή και τα “μεγάλα ψάρια”.

Λύση είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

1. Αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους. 2. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. 3. Ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, προστασία της α’ κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης, της αγροτικής γης. 4. Πρόσβαση των ΜμΕ στον τραπεζικό δανεισμό, στο Ταμείο Ανάκαμψης, στα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ο κ. Χατζηδάκης οφείλει να αποσύρει το πισσαρίδειας λογικής νομοσχέδιο και να συζητήσει μαζί με όλους, αντιπολίτευση και φορείς, τους τρόπους αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, την οποία η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν φαίνεται να θέλει να ελέγξει.​

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.