Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι διεργασίες της επόμενης ημέρας

ΣΥΡΙΖΑ: Οι διεργασίες της επόμενης ημέρας

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η ομάδα Αχτσιόγλου είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο.

Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις αναφορικά με την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς νέο κύμα διάσπασης διαφαίνεται στον κομματικό ορίζοντα, αφού ούτε οι υψηλοί τόνοι, ούτε τα μηνύματα που εκπέμπουν τα «νεοπροεδρικά» στελέχη φαίνεται να πείθουν όσους αμφιταλαντεύονται, παρότι ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης έσπευσε χθες να διευκρινίσει πως «οι διαφορές μας είναι μικρές», εννοώντας τα στελέχη της «εσωκομματικής αντιπολίτευσης», τα οποία παραμένουν προσώρας εντός των τειχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε δύο βουλευτές (Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα) μετά τις διαγραφές τους από τον Στέφανο Κασσελάκη μειώνοντας τον αριθμό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στους 45, από 47 βουλευτές, καθώς οι διαγραφέντες αρνούνται να παραδώσουν την έδρα τους, ενώ οι συζητήσεις που έχουν ανοίξει για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα από τα πρώην στελέχη του κόμματος δημιουργεί νέα δεδομένα.

Επισημαίνεται πως ο ελάχιστος αριθμός βουλευτών προκειμένου να συγκροτηθεί κοινοβουλευτική ομάδα είναι πέντε βουλευτές, μόνο που αυτή τη στιγμή είναι πέντε οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές στη Βουλή, ωστόσο είναι τόσο ετερόκλητοι μεταξύ τους, οπότε δεν θεωρείται ότι υπάρχει η πιθανότητα να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος οι γραμματείς Γιώργος Κυρίτσης και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Την “παράδοξη ήττα του κόμματος” σχολίασε η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου σε συνέντευξή της  για τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασελάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα “νέα μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ”. Αναφερόμενος στο προαναγγελθέν διαζύγιο από τη λεγόμενη “Ομπρέλα”, είπε ότι πρόκειται για μια “μικρή διάσπαση” που οφείλεται κυρίως σε μικροπολιτικές διαφορές για την υπερφορολόγηση και την έπαρση της σημαίας. Μίλησε επίσης για μια “σύγχρονη πατριωτική αριστερά”.

Περισσότερο από πιθανές εκτιμούν νέες διασπάσεις κορυφαία στελέχη, όπως ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος εκτίμησε χθες πως «πιθανόν να υπάρξουν αν συνεχιστεί το πολεμικό κλίμα από την ηγεσία», τη στιγμή που ο Γιάννης Ραγκούσης περιέγραψε για τον κ. Κασσελάκη πως «πρέπει να απαγορεύσει οποιαδήποτε επίθεση εναντίον μέλους ή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ από οποιοδήποτε άλλο μέλος ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και να ξεκινήσει από τα μέλη που τον έχουν υποστηρίξει».

Στο ίδιο πλαίσιο, τέλος, ο πρώην Υπουργός συμβούλεψε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να αποτρέψει την αποχώρηση της Έφης Αχτσιόγλου» και της ομάδας της, κάνοντας λόγο για πολύ μεγάλο πλήγμα, σε περίπτωση εξόδου τους από το κόμμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments