Πολιτική

Εκτελεστικό Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ: Νέο άνοιγμα Κασσελάκη σε ομάδα Αχτσιόγλου [vid]

Εκτελεστικό Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ: Νέο άνοιγμα Κασσελάκη σε ομάδα Αχτσιόγλου [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε στην ανάγκη για ενότητα και συσπείρωση, σε αυτή τη δύσκολη για το κόμμα συγκυρία, επαναλαμβάνοντας ότι «σταθερά τείνει χείρα φιλίας».

Κατά τη συνεδρίαση,  του Εκτελεστικού Γραφείου έγινε ενημέρωση για την κατατεθείσα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το δυστύχημα-έγκλημα των Τεμπών, με τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, να εκφράζει την αποφασιστικότητα του για την απρόσκοπτη και πλήρη διαλεύκανση και απόδοση ευθυνών!

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε στην ανάγκη για ενότητα και συσπείρωση, σε αυτή τη δύσκολη για το κόμμα συγκυρία, επαναλαμβάνοντας ότι «σταθερά τείνει χείρα φιλίας».

Τόνισε δε την ανάγκη ενός  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα συνεχίσει να εκφράζει τη λαϊκή βούληση και εντολή.

Επίσης, έγινε εκτενής συζήτηση για τον σχεδιασμό του κόμματος για τα αναπτυξιακά-θεματικά συνέδρια, στο πλαίσιο της απόφασης της ΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της ηγετικής ομάδας πραγματοποιούν επαφές με όλα τα στελέχη και θεωρούν ότι θα είναι αποδοτικές. 

Αντιδράσεις για τη δήλωση Κασσελάκη περί “μνημονιακού μαξιλαριού Τσακαλώτου”

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για το “μνημονιακό μαξιλαράκι των 37 δισ. ευρώ” του Ευκλείδη Τσακαλώτου έσπειρε ανέμους και θέρισε θύελλες από άκρου εις άκρον του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο “Live News”, Τσίπρας και Σακελλαρίδης είχαν στο μενού τις σφοδρές αντιδράσεις για τη δήλωση Κασσελάκη. Όσα είπε αποκλειστικά στο “Live News” για το μαξιλάρι των 37 δισ., βάζουν στο κάδρο και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, αφού ήταν κυβερνητική απόφαση και απαραίτητη για να βγούμε στις αγορές.

Την ίδια ώρα, οργισμένη ήταν η αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

“Αν ρωτούσαμε μερικούς ιστορικούς της Αριστεράς ποια στοιχεία συγκροτούν την όλη Αριστερά τα τελευταία 150 χρόνια, μπορεί να είχαμε κάποιες διαφορές στις απαντήσεις που θα παίρναμε. Σίγουρα όλοι θα μας έλεγαν για την αναδιανεμητική φορολογία, το κοινωνικό κράτος και την στήριξη του εργατικού κινήματος. Τώρα μαθαίνω ότι η πατριωτική Αριστερά, χωρίς αναλύσεις που μπερδεύουν τον κόσμο, δεν χρειάζεται αναδιανεμητική φορολογία για την στήριξη του κοινωνικού κράτους. Καλά θα πάει το «νέο»”.

Ανάρτηση με υπονοούμενα από Γιάννη Δραγασάκη

Δήλωση έκανε και ο Γιάννης Δραγασάκης που μίλησε με πατρικό και συντροφικό τόνο στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Ο Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα έχει δηλώσει υπερήφανος για το ‘μαξιλάρι’, θεωρώντας το επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν απόφαση κάποιου υπουργού, αλλά συλλογική κυβερνητική επιλογή. Πρόεδρε, σου προτείνω να διαβάσεις τις συγκεκριμένες σελίδες (σ.σ. 72-74). Και γενικότερα εφόσον θέλεις ν’ αναφέρεσαι στο κυβερνητικό έργο, είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον Απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι και να μη δίνεις λαβή στη ΝΔ με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments