Πολιτική

Ανησυχία Τσίπρα για την ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανησυχία Τσίπρα για την ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο ανδρών στη χθεσινοβραδινή συνάντησή τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε χθες το βράδυ με τον διάδοχό του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε στο γραφείο του πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αμαλίας.

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον νυν επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, καθώς ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν θετικός όταν ζήτησε συνάντηση ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής.

Σύμφωνα, με πηγές προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό, ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης που τηλεφώνησε χθες στον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν για να ανταλλάξουν σκέψεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε θετικά και δέχθηκε χθες το απόγευμα τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό του γραφείο. Στη συνάντηση που ήταν η πρώτη μετά την εθιμοτυπική συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων μετά την εκλογή του νέου προέδρου,  ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Αφορμή ήταν όσα ακολούθησαν της δήλωσης Κασσελάκη για το μαξιλάρι των 37 δισ. της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση.

Την ίδια στιγμή, η φρουρά του Στέφανου Κασσελάκη προσέγγισε τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για να πληροφορηθεί αν υπάρχει η δυνατότητα ο νέος πρόεδρος να πάρει μέρος στην πορεία για το πολυτεχνείο.

Τα μέλη της νεολαίας παρέπεμψαν τους αστυνομικούς στους δυο γραμματείς του κόμματος ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά ότι δεν σκοπεύουν να μπουν στο ίδιο κάδρο με τον νέο πρόεδρο στις τιμητικές εκδηλώσεις.

Η αρνητική απάντηση των νεολαίων που βρίσκονται και αυτοί με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ κάνει τώρα τους συνεργάτες του κ. Κασσελάκη να εξετάζουν τρόπους με τους οποίους είναι δυνατό να φτάσει στο χώρο του πολυτεχνείου με ασφάλεια και περιφρούρηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments