Πολιτική

Αποστολάκης: Eίμαι αισιόδοξος ότι θα μείνει η ομάδα της Αχτσιόγλου [vid]

Αποστολάκης: Eίμαι αισιόδοξος ότι θα μείνει η ομάδα της Αχτσιόγλου [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

“Το δύσκολο δεν είναι να διαλύσεις κάτι, το δύσκολο είναι να το κρατήσεις ενωμένο και η δικιά μου η εισήγηση και η προσπάθεια εκεί είναι” ανέφερε ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Για τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο βουλευτής Ευάγγελος Αποστολάκης. «Δεν νομίζω πως είναι δρομολογημένη κάποια αποχώρηση», ανέφερε στο Open ο Ευάγγελος Αποστολάκης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου θα παραμείνει στο κόμμα.

«Η αλήθεια είναι πως είναι μεγάλη η φουρτούνα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε με μια θυελλώδη συνάντηση της Κεντρικής Επιτροπής, την αποχώρηση της Ομπρέλας. Παρ’ όλο που οι θέσεις του νέου προέδρου είναι ενωτικές, σε όλους τους τόνους λέει “τείνω χείρα φιλίας και θέλω να συνεργαστώ”. Είχε δημιουργηθεί μια ένταση στην Επιτροπή, η οποία είχε μια κατάληξη λίγο συγκρουσιακή.

Τώρα αν γυρίσουμε πίσω στις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν και στον τρόπο που μίλησε ο κ. Κασσελάκης, μπορούμε να πούμε πολλά. Όταν ένα κόμμα αρχίζει και γίνεται κομμάτια, δεν είναι ευχάριστο για κανέναν. Εδώ υπήρχαν τάσεις που είχαν δημιουργηθεί πολύ καιρό πριν και πιστεύω πως κατέληξε να ξεχειλίσει το ποτήρι εκείνη την ημέρα», είπε αρχικά ο κ Αποστολάκης.

«Η προσπάθεια του Κασσελάκη είναι να κρατήσει τον κόσμο μαζί του και να βρουν τρόπο να συνεργαστούν»

«Το δύσκολο δεν είναι να διαλύσεις κάτι, το δύσκολο είναι να το κρατήσεις ενωμένο και η δικιά μου η εισήγηση και η προσπάθεια εκεί είναι. Θεωρώ ότι υπάρχουν πεδία προσέγγισης. Ακόμα και οι άνθρωποι που είναι γύρω από την Αχτσιόγλου θεωρώ πως είναι νέοι, έχουν δουλέψει, είναι άνθρωποι με δυνατότητες και εκείνοι ψάχνουν να βρουν έναν τρόπο να μείνουν. Αν η πρόταση είναι να μείνουν στο χώρο, ο δρόμος θα βρεθεί. Εξαρτάται από την πρόθεση. Είναι σε καλό δρόμο. Η προσπάθεια του Κασσελάκη είναι να κρατήσει τον κόσμο μαζί του και να βρουν τρόπο να συνεργαστούν», πρόσθεσε.

Για την αναφορά για το μαξιλάρι των 37 δις που άφησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και που σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αποστολάκης ανέφερε: «Θεωρώ πως ο κ. Κασσελάκης προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μια τέτοια θέση για να δείξει ποιες είναι οι γραμμές που θα ακολουθήσει, ποια είναι η φιλοσοφία του, με την οποία θα λειτουργήσει. Πήρε μια ξεκάθαρη θέση για την φορολογία. Δεν μπορώ να πω πως έχει απειρία. Ο χώρος που έχει δραστηριοποιηθεί μέχρι τώρα είναι ο επιχειρηματικός κόσμος. Από κει και μετά, η πολιτική και τα ελληνικά δεδομένα είναι κάτι που τα μαθαίνει».

Ερωτηθείς για το αν θα πάει στην πορεία για το Πολυτεχνείο ο Στέφανος Κασσελάκης, ως ηγέτης αριστερού κόμματος, σχολίασε «δεν ξέρω, νομίζω θα πάει. Δεν το έχουμε συζητήσει και δεν νομίζω πως χρειάζεται, φαντάζομαι θα πάει».

Η στάση του Αλέξη Τσίπρα

Αναφορικά με το αν ο Αλέξης Τσίπρας ανησυχεί ή έχει κάποια δυσαρέσκεια για τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε: «Θεωρώ πως ο Τσίπρας, ο οποίος είναι δημιουργός του ΣΥΡΙΖΑ, και ο άνθρωπος που χειρίστηκε το κόμμα και το έφερε σε κυβερνητική κατάσταση, οπωσδήποτε δεν είναι αδιάφορος για τις εξελίξεις και οι δυσκολίες και τα προβλήματα που δημιουργούνται τον αγγίζουν. Το εάν παρεμβαίνει ή δεν παρεμβαίνει, δεν έχω δει κάτι τέτοιο.

Ο κ. Σακελλαρίδης είναι στον χώρο, μιλάει με όλους. Δεν ξέρω αν έχει μιλήσει με τον κ. Κασσελάκη, θεωρώ πως έχουν μιλήσει κάποια στιγμή. Βέβαια δεν μπορώ να το συνδέσω και να πω πως υπάρχει πρόταση να γίνει κάτι με τον κ. Σακελλαρίδη. Αυτό που ξέρω είναι πως γίνεται μια προσπάθεια κάποια στιγμή, με πολλές πιθανότητες να σταματήσει αυτή η κατάσταση».

Ερωτώμενος εάν έχει αποστασιοποιηθεί πλέον από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αποστολάκης σχολίασε πως «όταν οι εξελίξεις είναι έτσι και δεν ξέρεις ποια είναι η πιο σωστή ενέργεια και ο πιο σωστός τρόπος να κάνεις μια παρέμβαση, κάποια πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους, δεν μπορείς να είσαι συνέχεια μπροστά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments