Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κύμα εξόδου, νέο άνοιγμα Κασσελάκη σε Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κύμα εξόδου, νέο άνοιγμα Κασσελάκη σε Αχτσιόγλου

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ο νέος πρόεδρος επιμένει ενωτικά, σε πείσμα των αποχωρήσεων.

Συνεχίζονται οι τριγμοί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της Κεντρικής Επιτροπής και της αποχώρησης της Ομπρέλας, αλλά ο κ. Στέφανος Κασσελάκης επιμένει να τείνει χείρα πολιτικής συνεργασίας προς τον κ. Έφη Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα, με παρεμβάσεις τους, στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Αχαΐας και ο πρώην υπουργός Παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς γνωστοποιούν πως δεν αναγνωρίζουν πλέον τους πολιτικούς εαυτούς τους στον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής, στο κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς υπό τον κ. Στέφανο Κασσελάκη.

Αυτές οι εξελίξεις προοιωνίζουν την επιδείνωση της ήδη άσχημης κατάστασης που επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου που ανέδειξε το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 24 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – μεταξύ αυτών ο Ανδρέας Ριζούλης και ο Κώστας Σπαρτινός – με επιστολή τους γνωστοποιούν ότι φεύγουν από το κόμμα. Και αυτό όταν λίγες ώρες νωρίτερα ο πρώην υπουργός ανακοίνωσε, σε ανάρτησή του, πως αποχωρεί.

«Με βαθύτατη λύπη διαπιστώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το σημαντικότερο πολιτικό εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, δεν υπάρχει πια», σημειώνουν τα στελέχη της ριζοσπαστικής αριστεράς και προσθέτουν με νόημα πως «με ευθύνη της ηγετικής του ομάδας απαξιώθηκε με αμοραλισμό, θράσος, υπέρμετρη αλαζονεία και ρητορική αντιγραμμένη από τον ακροδεξιό λαϊκισμό, όλη η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το κόμμα μας, τα ιστορικά του στελέχη, τα στελέχη και τα μέλη που για δεκαετίες δουλέψαμε για να φτάσει πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο ένα κόμμα της Αριστεράς να γίνει κυβέρνηση στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα ανακοίνωσε πως και αυτός με τη σειρά του αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη μακροσκελέστατη παρέμβασή του μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών» ο Α. Μπαλτάς ανακοινώνει την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι από τη Ριζοσπαστική Αριστερά και παράλληλα εξαπολύει σφοδρότατη κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει πολιτικό μηδέν.

Με εντυπωσιακή ένταση και φωνή που παλλόταν, το «εγώ» κυριάρχησε σε όλο το μεγαλείο του καθ’ ολόκληρη την εκφώνηση του λόγου του. Το παλιό ανόητο σύνθημα «ένας είναι ο Αρχηγός, ο κυρίαρχος λαός» μετατράπηκε έμπρακτα στο «ένας είναι ο Αρχηγός, ο κυρίαρχος εγώ», με την ακαταμάχητη δικαιολογία ότι εμένα ψήφισε ο λαός (κατά τους τρόπους που είπαμε) για να τον οδηγήσω στα πεπρωμένα του, δηλαδή στο «Ελληνικό όνειρο».

Και συμπληρώνει, ισχυριζόμενος πως «αυτό που έχει καταστεί για μένα βέβαιο είναι ότι δεν είμαι σε θέση να μετέχω στην ΚΕ ή καν να αποτελώ απλό μέλος ενός κόμματος με Αρχηγό τον κ. Κασσελάκη. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη «παραίτηση». Γιατί δεν παραιτούμαι από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως υπήρξε με όλα τα κουσούρια του μέχρι λίγους μήνες πριν. Είναι ο κ. Κασσελάκης που έχει ‘παραιτήσει’ τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την αριστερή φυσιογνωμία του. Και να προσθέσω ότι, σε αυτή τη βάση, η γελοιότητα συναντά την ύβρη όταν ο κ. Κασσελάκης απαιτεί να παραδώσουν την έδρα τους τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που διαχωρίζουν τη θέση τους. Αυτοί ή αυτές ψηφίστηκαν ως υποψήφιοι κόμματος που δεν είχε καμιά απολύτως σχέση με ένα κόμμα Κασσελάκη».

Κασσελάκης: Κάλεσμα στενότερης συνεργασίας σε Αχτσιόγλου

Από τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας απείχε η κ. Έφη Αχτσιόγλου. Η πρώην υπουργός είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις και είχε μεριμνήσει να ενημερώσει σχετικά την ηγεσία του κόμματος.

Από τη μεριά του, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης απεύθυνε, ωστόσο, νέο κάλεσμα στενότερης συνεργασίας προς την πρώην συνυποψήφιά του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε στην ανάγκη για ενότητα και συσπείρωση, σε αυτή τη δύσκολη για το κόμμα συγκυρία, επαναλαμβάνοντας ότι «σταθερά τείνει χείρα φιλίας». Αυτή η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κρίνεται ως νέο άνοιγμα στην πλευρά της Έφης Αχσιόγλου.

Υπογράμμισε, τέλος, «την ανάγκη ενός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα συνεχίσει να εκφράζει τη λαϊκή βούληση και εντολή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments