Ελλάδα

Τέμπη: Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Intercity και βιολογικό υλικό [vid]

Τέμπη: Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Intercity και βιολογικό υλικό [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΣΩΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Εντοπίστηκε το «μαύρο κουτί» της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity, 9 μήνες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το «μαύρο κουτί» βρέθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας στα βαγόνια του τρένου, που έχει μεταφερθεί σε ειδικό χώρο

Ο εντοπισμός έγινε χθες και παραδόθηκε στις ανακριτικές Αρχές. Αναμένεται να γίνει ανάλυσή του, σε μία προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις την τραγωδία στα Τέμπη.

Σημειώνεται πως το καταγραφικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας είχε βρεθεί προ μηνών, αλλά δεν είχαν προκύψει στοιχεία από την ανάλυσή του.

Είχαν κληθεί και εμπειρογνώμονες από την Ιταλία, που όμως, δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν στην προσπάθεια εντοπισμού δεδομένων.

Βρέθηκε και βιολογικό υλικό

Στα βαγόνια του Intercity, όμως, βρέθηκε και βιολογικό υλικό, σύμφωνα, πάντα, με την ίδια πηγή. Και τα στοιχεία αυτά έχουν δοθεί στους ιθύνοντες για ανάλυση.

Να υπενθυμιστεί πως το 57ο θύμα της σιδηροδρομικής τραγωδίας δεν έχει αναγνωριστεί μέχρι και σήμερα καθώς δεν εντοπίστηκε ποτέ DNA στα βαγόνια του τρένου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments