Διεθνή

Εντείνονται οι έρευνες του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα [vid]

Εντείνονται οι έρευνες του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο Αλ Σίφα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: reuters, Στη διάρκεια της νύχτας, ομάδα του AFP γνωστοποίησε σημαντική ισραηλινή επιχείρηση στον καταυλισμό της Τζενίν, προπύργιο ένοπλων παλαιστινιακών κινημάτων, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η επιδρομή στο νοσοκομείο αλ Σίφα, το οποίο έχει μείνει χωρίς νερό και ηλεκτρικό, ενώ μέσα βρίσκονται ασθενείς, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και άμαχοι, προκάλεσε πιεστικά αιτήματα από τη διεθνή κοινότητα για την προστασία του πληθυσμού

Ο ισραηλινός στρατός εντείνει σήμερα τις έρευνές του στο αλ Σίφα αναζητώντας κρησφύγετα της Χαμάς, τα οποία υποψιάζεται ότι βρίσκονται κρυμμένα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας. Η ανθρωπιστική κατάσταση κρίνεται ολοένα και πιο ανησυχητική ενώ οι τηλεπικοινωνίες βρίσκονται πλέον εκτός λειτουργίας, λόγω της έλλειψης καυσίμων.

Στη διάρκεια της νύχτας, ομάδα του AFP γνωστοποίησε σημαντική ισραηλινή επιχείρηση στον καταυλισμό της Τζενίν, προπύργιο ένοπλων παλαιστινιακών κινημάτων, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Επίσης το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα προκάλεσαν “υλικές ζημιές” κοντά στη Δαμασκό, ενώ το Ισραήλ έχει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια πλήξει θέσεις στο συριακό έδαφος πολιτοφυλακών που πρόσκεινται στο Ιράν, χώρα που υποστηρίζει τη Χαμάς.

Στην Λωρίδα της Γάζας, η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες “κατέστρεψαν” πολλές υπηρεσίες του νοσοκομείου Αλ Σίφα, ενός τεράστιου συγκροτήματος που βρίσκεται στην πόλη της Γάζας.

Μετά την φονική επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, το Ισραήλ ορκίστηκε να “αφανίσει” το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει έκτοτε αδιάκοπα τον μικρό πολιορκούμενο παλαιστινιακό θύλακα, που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς από το 2007.

Σήμερα ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εντόπισε το πτώμα μιας 19χρονης στρατιώτη, την οποία κρατούσε όμηρο η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε κτίριο κοντά στο νοσοκομείο αλ Σίφα.

Την Τρίτη ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τον θάνατο της στρατιώτη, αφού τη Δευτέρα η Χαμάς δημοσίευσε βίντεο στο οποίο αρχικά εμφανίζεται ζωντανή και στη συνέχεια παρουσιάζεται το πτώμα της. Η παλαιστινιακή οργάνωση ισχυρίστηκε ότι σκοτώθηκε “σε ισραηλινό βομβαρδισμό”.

Πρόκειται για το δεύτερο πτώμα ομήρου που εντοπίζει ο ισραηλινός στρατός μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες στη Λωρίδα της Γάζας.

Αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βρήκε κοντά στο νοσοκομείο το πτώμα της Γεχουντίτ Βάις, ομήρου “που δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες στην Λωρίδα της Γάζας”, μετά την απαγωγή της από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο κιμπούτς Μπεερί, στο νότιο Ισραήλ.

Η επιδρομή που εξαπολύθηκε την Τετάρτη στο νοσοκομείο αλ Σίφα, το οποίο έχει μείνει χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα ενώ μέσα σε αυτό βρίσκονται ασθενείς, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και άμαχοι που κατέφυγαν σε αυτό για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, προκάλεσε πιεστικά αιτήματα από τη διεθνή κοινότητα για την προστασία του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2.300 άνθρωποι βρίσκονται σήμερα μέσα στο νοσοκομείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments