Διεθνή

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο καταφύγιο σύμφωνα με το Al Jazeera [vid]

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε σχολείο καταφύγιο σύμφωνα με το Al Jazeera [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot,Συνεχίζονται οι αιματηρές και βομβιστικές επιθέσεις από αέρος του Ισραήλ στη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ισραηλινός στρατός φαίνεται να βομβάρδισε σχολείο καταφύγιο νότια της Γάζας

Συνεχίζονται οι αιματηρές και βομβιστικές επιθέσεις από αέρος του Ισραήλ στη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το αραβικό ΜΜΕ, Al Jazeera, ο Ισραηλινός στρατός φαίνεται να βομβάρδισε σχολείο – καταφύγιο το πρωί της Παρασκευής στα νότια της Γάζας.

Σύμφωνα με το Al Jazeera μεγάλος είναι ο αριθμός νεκρών και τραυματιών μετά από ισραηλινό χτύπημα με στόχο το σχολείο al-Falah, το οποίο στεγάζει χιλιάδες εκτοπισμένους, στη συνοικία al-Zaytoun, νότια της πόλης της Γάζας.

Η χερσαία, θαλάσσια και εναέρια επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, που πυροδοτήθηκε από την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, έχει προκαλέσει πρωτόγνωρης έκτασης αναταραχή και καταστροφές στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σε έκθεση στις 15 Νοεμβρίου, η OCHA ανέφερε ότι 279 εκπαιδευτικές μονάδες εκτιμάται ότι έχουν υποστεί ζημιές, πάνω από το 51% του συνόλου, με κανέναν από τους 625.000 μαθητές της Γάζας να μην έχει πρόσβαση σε εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, στις 16 Νοεμβρίου, μόνο εννέα από τα 35 νοσοκομεία του θύλακα στη Γάζα λειτουργούσαν μερικώς. Τα υπόλοιπα ανέστειλαν επισήμως τις ιατρικές τους υπηρεσίες.

Η OCHA δήλωσε ότι 55 ασθενοφόρα στη Γάζα έχουν υποστεί ζημιές, ενώ κρίσιμες ελλείψεις έχουν αναφερθεί σε φάρμακα και προϊόντα αίματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments