Πολιτική

Ακρίβεια και Πολυτεχνείο τα πεδία αντιπαράθεσης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ακρίβεια και Πολυτεχνείο τα πεδία αντιπαράθεσης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [364687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τα κυρίαρχα μέτωπα μεταξύ των δύο κομμάτων.

Υπάρχει πάντα ένας “άγραφος κανόνας” μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για τη διάρκεια της ενδοκομματικής διαδικασίας. Αυτό είναι γνωστό ως “πολιτικό savoir-vivre”, όπου οι πολιτικοί αντίπαλοι θέλουν να κρατούν αποστάσεις από τα εσωκομματικά γεγονότα άλλων κομμάτων και να μην εμπλέκονται.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η “περίοδος χάριτος” φαίνεται να έχει φτάσει στο τέλος της. Όχι μόνο γιατί έχουν ολοκληρωθεί οι εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά και γιατί οι ενδοκομματικές τριβές της Κουμουνδούρου δεν έχουν λυθεί και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εισέλθει δυναμικά στην πολιτική σκηνή μέσω του νέου αρχηγού του. Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να προσπαθεί να ταράξει σε κάποιο βαθμό τα νερά της ελληνικής πολιτικής σκηνής, μπορεί να πιστεύει ότι εκπροσωπεί κάτι νέο και διαφορετικό, αλλά η πραγματικότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης έχει με την πάροδο του χρόνου παραμένει αναλλοίωτη και αμετάβλητη.

Η “σπίθα” άναψε με αφορμή μία αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη περί “μορφώματος”, κατά τη χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του πυροδοτώντας ουσιαστικά την πρώτη εξ αποστάσεως μεν, κατά μέτωπο δε, αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών.

“Τώρα που έφυγε η προοπτική εξουσίας οριστικά και αμετάκλητα, ανακαλύφθηκαν όλες οι παθογένειες ενός μορφώματος, του οποίου ουσιαστικά ο μόνος ρόλος ύπαρξης ήταν η εξουσία”, επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 Σκληρή ήταν και η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος δήλωσε πως “ακόμα και ένα κόμμα που κυβερνάει χέρι χέρι με την Ακροδεξιά εσωτερικού (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης) και εξωτερικού (Βελόπουλος), προσωπικά δε θα το αποκαλούσα ποτέ μόρφωμα, σεβόμενος τη δημοκρατική ψήφο των πολιτών. Όμως αυτή είναι η διαφορά μας” σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ανταγωνισμός διευρύνθηκε και στην επέτειο του Πολυτεχνείου όταν ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέρθηκε στην σημερινή πορεία ρωτώντας αν ο κ. Κασσελάκης θα πάει σε αυτή με μπλοκ της Goldman Sachs. “Ως προς τον κύριο Κασσελάκη, καλά κάνει και θα πάει στην πορεία του Πολυτεχνείου, δεν ξέρω εάν θα πάει με το μπλοκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ή θα φτιάξει ένα δικό του μπλοκ της Goldman Sachs σε πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, για να έχουμε πλέον και μία νέα συνήθεια” σχολίασε. Αναφορά που οδήγησε στην οργισμένη απάντηση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μίλησε για διπλή επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας από τη ΝΔ. “Δια στόματος κυβερνητικού εκπρόσωπου θεωρεί ότι όποιος έχει εργαστεί στη Goldman Sacks είναι εν δυνάμει υποστηρικτής της δικτατορίας στην Ελλάδα!”.

Σύμφωνα με σχόλια κυβερνητικών στελεχών, η περίοδος “χάριτος” για τον κ. Κασσελάκη και τον νέο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει. Η πραγματικότητα είναι εδώ και η κυβέρνηση είναι δίνει το “παρών” για να την αντιμετωπίσει, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την “απόκρουση” της αβάσιμης κριτικής που μόνο σύγχυση και τοξικότητα προκαλεί, σχολίασε, θέτοντας το πλαίσιο της επόμενης περιόδου κίνησης στην πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments