Πολιτική

Μαρινάκης: Δεν κάνουμε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα [vid]

Μαρινάκης: Δεν κάνουμε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), «Η εισαγόμενη ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, ένα πρόβλημα πανευρωπαϊκό», ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

«Η Ελλάδα προσέρχεται στον διάλογο με την Τουρκία χωρίς την παραμικρή διάθεση για υποχώρηση στα κυριαρχικά της δικαιώματα», διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μετά τις δηλώσεις του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας

«Η εισαγόμενη ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, ένα πρόβλημα πανευρωπαϊκό», ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πληθωριστικής κρίσης με πρωτοβουλίες και μέτρα που στηρίζουν τους πολίτες».

Αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού το Σάββατο σε σούπερ μάρκετ, όπου ενημερώθηκε για την πορεία εφαρμογής της πρωτοβουλίας «μόνιμη μείωση τιμής». Πρόσθεσε ότι «στο μέτρο πλέον έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 883 κωδικοί προϊόντων που υπάγονται σε 37 κατηγορίες αγαθών. Επιπλέον ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του προγράμματος καλάθι του νοικοκυριού».

Παρέμβαση της κυβέρνησης για την ακρίβεια σε τρεις άξονες

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε στη συνέχεια ότι κινούνται σε τρεις άξονες οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πληθωριστικής κρίσης.

Πρώτον λαμβάνοντας μέτρα για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των πολιτών με αυξήσεις μισθών και συντάξεων όπως είναι μεταξύ άλλων η αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, η αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, το επίδομα μητρότητας στις αγρότισσες και τις ελεύθερες επαγγελματίες και η νέα αύξηση των συντάξεων».

Δεύτερον με στοχευμένα μέτρα που στηρίζουν κυρίως τους πιο ευάλωτους πολίτες πάντοτε σύμφωνα με τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας χωρίς να υποθηκεύεται το μέλλον των επόμενων γενεών και τρίτον με τη συνέχιση των εντατικών ελέγχων για τον περιορισμό των φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το gov.gr αναδείχθηκε δεύτερο μεταξύ 70 οργανισμών και εταιρειών ως προς την εμπειρία του καταναλωτή. «Όπως τόνισε και σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός πρόκειται για την επισφράγιση μιας σκληρής δουλειάς με σκοπό να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών. Στόχος της κυβέρνησης είναι η ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου».

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ακολούθως ότι τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη λειτουργία του Ελληνικού Κτηματολογίου, τονίζοντας ότι «οι ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου αναμένεται να δώσουν λύση στο πρόβλημα 150.000 εκκρεμοτήτων στην καταχώριση εγγραπτέων πράξεων στο «Ελληνικό Κτηματολόγιο», την καθυστέρηση μηνών σε ορισμένα κτηματολογικά γραφεία, την καθυστέρηση στη συλλογή πιστοποιητικών για αγοραπωλησίες, την επιβάρυνση των πολιτών με περιττά κόστη καθώς και τη δυσκαμψία και τις αρρυθμίες στη λειτουργία του Φορέα».

Οι αρωγές στους πλημμυροπαθείς

Ακόμη ανέφερε ότι «μέσα από 17 καταβολές, έχουν χορηγηθεί ως πρώτη αρωγή 108,1 εκατομμύρια ευρώ σε περισσότερους από 29.000 πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία, αλλά και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για νοικοκυριά, αγρότες, κτηνοτρόφους και επιχειρηματίες. Η διαδικασία των διασταυρώσεων και των ελέγχων συνεχίζεται από τα στελέχη του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ώστε η πρώτη αρωγή να φτάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται σε όσους τη δικαιούνται».

Πριν ολοκληρώσει την εισαγωγική τοποθέτησή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ,Νίκου Παπαθανάση, εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης η αγορά οχημάτων για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, έργο προϋπολογισμού 44.380.000 ευρώ».

Κλείνοντας ανέφερε ότι σήμερα ο πρωθυπουργός στις 18:30, «θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει το Σώμα της Βουλής σχετικά με την υλοποίηση των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση των περιοχών της Θεσσαλίας και του Έβρου αλλά και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής». 

Για τα ελληνοτουρκικά

Για τις εμπρηστικές δηλώσεις του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας και την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: «Η Ελλάδα θέλει να θωρακίσει τη διαδικασία διαλόγου με την Τουρκία. Προσέρχεται στον διάλογο χωρίς την παραμικρή διάθεση για υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι μια άσκηση όμως με δύο μέρη».

«Η Ελλάδα ούσα πιο ισχυρή από ποτέ θέλει να θωρακίσει τη διαδικασία διαλόγου, προσέρχεται όμως στο διάλογο χωρίς την παραμικρή διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για τις δηλώσεις του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας με τις οποίες αμφισβήτησε την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, λίγες ημέρες πριν από την άφιξη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα. «Αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης, σημειώνοντας πως είναι μια άσκηση με δύο μέρη που κρίνεται καθημερινά.

Για το «Βέλος»

«Έχουμε ζητήσει ενημέρωση για το Βέλος από το αρμόδιο υπουργείο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το αντιτορπιλικό. Ενημέρωσε πως έχει ζητηθεί ασφαλής χώρος για τη μεταφορά του από τον ΟΛΘ, σημειώνοντας πως αν αυτό δεν καταστεί εφικτό θα μεταφερθεί σε ασφαλές λιμάνι.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Έστω και καθυστερημένα καλωσορίζουμε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο 2023», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης για τις δηλώσεις του Νάσου Ηλιόπουλου περί βούρκου στον ΣΥΡΙΖΑ. «Έστω και καθυστερημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν όσα συνέβησαν στο παρελθόν σχετικά με τις επιθέσεις και τις προγραφές σε πρόσωπα από μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε και πρόσθεσε «κάλλιο αργά παρά ποτέ αναδεικνύεται η παθογένεια καθώς ο βούρκος δεν ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες».

Αναφορικά με τη σημερινή εκδήλωση του κ. Λοβέρδου για το πολιτικό του μέλλον ο κ. Μαρινάκης και τη φημολογία για σχέσεις με τη ΝΔ δήλωσε: «Δεν έχω κάποια ενημέρωση, ούτε επιβεβαιώνω κάτι. Ευπρόσδεκτες όλες οι εκδηλώσεις στην πολιτική. Ο κ. Λοβέρδος ανήκει σε άλλο χώρο». Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, είναι «θεμιτό» να υπάρχει πολιτικός διάλογος και να γίνονται εκδηλώσεις. «Ο κ. Λοβέρδος ανήκει σε ένα άλλον πολιτικό χώρο και δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρώντας να κλείσει μια φημολογία που κυκλοφορεί εδώ και καιρό.

Για το φορολογικό νομοσχέδιο

Απαντώντας σε ερώτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο ο κ. Μαρινάκης είπε: «Λέμε “όχι” σε τσουβάλιασμα των ελεύθερων επαγγελματιών. «Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να γίνει είναι ένα τσουβάλιασμα και είναι και το τελευταίο πράγμα που θέλει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να γίνει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. «Μακριά από εμάς τέτοια λογική» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.  «Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη συνολική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είπε ο κ. Μαρινάκης. «Άλλο ένα κεφάλαιο», προσέθεσε, «στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής», καθιστώντας παράλληλα σαφές πως θα συνεχιστεί, καθώς «δεν έχουμε αυταπάτες ότι μπορεί με ένα κουμπί να εξαφανιστεί η φοροδιαφυγή». Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα εξεταστούν σημαντικές παρεμβάσεις, επισημαίνοντας ότι είναι μια εν εξελίξει διαδικασία.

Για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Για τη νομοθεσία για τον γάμο περί ομόφυλων ζευγαριών. «Ισχύει στο ακέραιο ό,τι έχει πει ο πρωθυπουργός. Όταν υπάρχει κάτι νεότερο θα ανακοινωθεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments