Πολιτική

Ομάδα Αχτσιόγλου: Κατεύθυνση εξόδου αλλά όχι απόψε

Ομάδα Αχτσιόγλου: Κατεύθυνση εξόδου αλλά όχι απόψε

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Από τις 11πμ συνεδρίασε η ομάδα των "6 συν 6".

Από το πρωί συνεδρίαζε η ομάδα Αχτσιόγλου ή ομάδα των “6 συν 6”, με αντικείμενο τις επόμενες κινήσεις της εντός ή και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Στην κοινή εισήγηση από Έφη Αχτσιογλου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Θεανώ Φωτίου, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο, την οποία έκανε κατόπιν συνεννόησης ο τελευταίος, σημειώνεται ότι «η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ χειροτερεύει και έχει αποκτήσει ανοικτά στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πολιτική και η νέα ηγεσία αρνείται να το παραδεχτεί και κυνηγάει εσωτερικούς εχθρούς και φτιάχνει θεωρίες συνομωσίας. Προφανώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις και επιθέσεις που φτιάχνουν δυστυχώς σιγά σιγά μια εικόνα βούρκου οι προσπάθειες συνεννόησης γίνονται ακόμη πιο δύσκολες».

Κατά τη διάρκεια της εισήγησης που έκανε ο Νάσος Ηλιόπουλος τέθηκε ένα πλαίσιο αρχικού προβληματισμού, καθώς, κατά πληροφορίες, η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βαθαίνει και είναι μια κρίση σε εξέλιξη. Ο χώρος κινδυνεύει με χλεύη, όπως τονίστηκε.

Παράλληλα, η ρίζα της κρίσης στον χώρο για τα στελέχη της τάσης είναι θέμα πολιτικών επιλογών και όχι κατασκευής ενός εσωτερικού εχθρού, όπως επισημάνθηκε, τη στιγμή που η ηγετική ομάδα αρνείται να το αντιληφθεί. Μάλιστα, μετά και τις τελευταίες επιθέσεις, ο χώρος αρχίζει να μοιάζει με βούρκο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση.

Κατά πληροφορίες, δεν αναμένεται να υπάρξει τελική απόφαση αναφορικά με την στάση της τάσης στο εξής, καθώς πρόκειται για μια διαδικασία διαβούλευσης, προκειμένου να κατατεθούν όσο δυνατόν περισσότερες απόψεις.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό μέσω σχετικής ανακοίνωσης, αποχωρεί το μεγαλύτερο μέρος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Αφήνει αιχμές για παραβίαση των θέσεων του κόμματος. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΕΒ, την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και τη «σταδιακή αποδόμηση της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα αποσαφηνίζεται από τα μέλη πως «δεν είμαστε διατεθειμένες και διατεθειμένοι να δώσουμε με την παρουσία μας άλλοθι στην τελική μετάλλαξη του κόμματος και αποχωρούμε από το κόμμα το οποίο υπηρετήσαμε και ήταν κάποτε στην πρωτοπορία της κινηματικής και κυβερνώσας Αριστεράς» και καταλήγουν: Η αριστερά σε αυτές τις κοινωνικές διεργασίες γεννήθηκε, σε αυτές θα ξανασυναντηθεί. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments