Πολιτική

Ανδρέας Λοβέρδος: Θα είμαι παρών στην πολιτική

Ανδρέας Λοβέρδος: Θα είμαι παρών στην πολιτική

Πηγή Φωτογραφίας: Πρωτη Πολιτικη Ομιλία του Ανδρέα Λοβέρδου σε συγκέντρωση φίλων του μετα την αποχωρηση απο το ΠΑΣΟΚ-Εξαγγελιες για νεο φορεα ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τα επόμενη πολιτικά βήματα του Ανδρέα Λοβέρδου.

«Θα είμαι παρών» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος προαναγγέλλοντας το νέο του βήμα στην πολιτική, μετά την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής αυτοπροσδιορίζεται ως Κεντρώος Μεταρρυθμιστής πολιτικός, ασκεί κριτική στο Νίκο Ανδρουλάκη αλλά και στον Χάρη Δούκα, παρουσιάζει τις θέσεις του για μείζονα ζητήματα, αλλά αποφεύγει επί του παρόντος να αποκαλύψει αν θα ιδρύσει Κίνηση ή αν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ, όπως του έχουν προτείνει πολιτικοί του φίλοι.

Στην αποψινή ανοιχτή εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, ο κ. Λοβέρδος ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην πολύχρονη πορεία του εντός του ΠΑΣΟΚ, στα «χτυπήματα» που δέχθηκε «όσο κανείς άλλος και στην αποχώρησή του, την οποία χαρακτήρισε «επιβεβλημένη και μια βαθύτατα πολιτική κίνηση». «Τους ξέρετε και τους ξέρω εκείνους που προσπάθησαν να με βγάλουν έξω από την πολιτική. Και δεν ήταν μόνο από ένα κόμμα!!!», υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος για να προσθέσει ότι έφυγε από το ΠΑΣΟΚ, ουδέποτε όμως από την πολιτική.

Επαναλαμβάνοντας ουκ ολίγες φορές τη λέξη «Εμπρός» και τονίζοντας ότι για εκείνον «η πολιτική δεν είναι ούτε αξιώματα, ούτε τίτλοι, είναι η βαθιά πίστη σε ιδέες, που μπορούν να αναμορφώσουν την πατρίδα και να εξυπηρετήσουν το συμφέρον των συμπολιτών μου» περιέγραψε 8 βασικές του θέσεις για:

-Τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή στη Λωρίδα της Γάζας. «Τα μέλη της Χαμάς δεν είναι ούτε μαχητές, ούτε αγωνιστές. Τα όπλα τους δεν είναι όπλα αντίστασης. Τα όπλα τους σκοτώνουν αθώο κόσμο. Παιδιά, γυναίκες, υπερήλικες. Είναι τρομοκράτες και η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση», επεσήμανε μεταξύ άλλων και έκανε εμσέσως πλην σαφώς επίθεση (και) στον κ. Ανδρουλάκη λέγοντας ότι: «Σήμερα, που συνταράσσεται το παγκόσμιο γίγνεσθαι στη Μέση Ανατολή, κανένας πολιτικός που θέλει να θεωρείται σοβαρός δεν μπορεί να κρύβεται, να λέει μισόλογα, να είναι και από δω, να είναι και από εκεί. Τι πάει να πει «είμαστε με τον Άνθρωπο»; Το είπαμε και ξεμπερδέψαμε; Όλοι είμαστε με τον άνθρωπο! Από εκεί και πέρα τι γίνεται όμως! Περισσεύει η υποκρισία πίσω από αυτά και ο αντισημιτισμός που σηκώνει κεφάλι και δυστυχώς στη χώρα μας συνδέεται αυτές τις μέρες πρωτίστως με την Αριστερά». Μάλιστα χειροκροτώντας την απόφαση της Ελλάδας να απέχει από το ψήφισμα των Αραβικών Χωρών στον ΟΗΕ για τη Γάζα (διαφώνησε το ΠΑΣΟΚ) υπογράμμισε ότι: «Τα μεγάλα θέματα απαιτούν καθαρές θέσεις. Και όσο πιο σημαντικό είναι ένα ζήτημα, τόσο πιο καθαρή πρέπει να είναι η θέση. Εκείνος που δειλιάζει εμπρός στις καθαρές θέσεις, δεν αξίζει να είναι πολιτικός, γιατί δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα. Γι’ αυτό και υπήρξα σαφής από την πρώτη στιγμή». Όσοι βλέπουν – πρόσθεσε- την εξωτερική πολιτική ως ευκαιρία αντιπολίτευσης και καταλήγουν να τοποθετούνται άκριτα σε ζητήματα που απαιτούν υπευθυνότητα, λογική και ενίοτε τόλμη, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πατρίδας.

-Μεταναστευτικό. «Είμαι από τους πρώτους που είχα το θάρρος να πω δημοσίως, πως υπάρχει δίπολο παράτυπης μετανάστευσης-τρομοκρατίας», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος και συμπλήρωσε ότι: «Όταν τα έλεγα αυτά με αποκαλούσαν ακροδεξιό. Αγνοώντας πως οι Δανοί σοσιαλδημοκράτες έγιναν κυβέρνηση όταν συμμερίστηκαν αυτές τις θέσεις. Προφανώς κι αυτοί ακροδεξιοί είναι!!! Θυμίζω, επίσης, πως και οι Σουηδοί κατέβασαν στρατό στους δρόμους για το θέμα αυτό. Και μάλιστα πριν μπουν οι ακροδεξιοί στην κυβέρνηση. Και ο Πρόεδρος Μακρόν;;; Ακροδεξιός κι αυτός;;; Είναι να γελάει κανείς!!!».

-Δημόσια Ασφάλεια. «Είτε ψηφίζει ΚΚΕ, είτε ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, ό,τι και να ψηφίζει, ο πολίτης θέλει να νιώθει ασφαλής. Και να είναι ασφαλής», είπε και σημείωσε: «Γι΄αυτό και κανένας πολιτικός δεν μπορεί να αντιτίθεται στη μέγιστη δυνατή προστασία του πολίτη. Ασφάλεια χρειάζεται παντού. Στις γειτονιές, στα πανεπιστήμια, στους δρόμους. Και ειλικρινά δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω την ιδεοληψία που συνδέει a priori την ασφάλεια με τον αυταρχισμό». Αναφερόμενος στη θέση που διατύπωσε πρόσφατα ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας για τις κάμερες εξέφρασε τη διαφωνία του: «Τι πάει να πει «δεν θέλω κάμερες στους δρόμους, ή οι κάμερες δεν είναι προτεραιότητα»; Είναι πρώτα απ’ όλα δημοκρατικό το αίτημα για ασφάλεια. Είναι πρωταρχική ευθύνη του κράτους να προστατεύει τον πολίτη.». Στη συνέχεια τάχθηκε στο πλευρό του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την προσπάθεια που κάνει και θύμισε ότι ήταν ο μοναδικός βουλευτής του τότε κόμματός μου και συνολικά της τότε αντιπολίτευσης που ψήφισε τους ποινικούς κώδικες.

«Έλεγα στην προηγούμενη Βουλή πως ακούς Βουλευτές της Αντιπολίτευσης να μιλούν και, αν δεν τους γνωρίζεις, δεν καταλαβαίνεις σε ποιο κόμμα ανήκουν. Αλήθεια έλεγα!», κατέληξε σχετικά με το θέμα.

-Την Οικονομική Κατάσταση. Ως πολιτικός των έργων, όπως είπε, αναφέρθηκε στα όσα έχει πετύχει από θέσεις ευθύνης. «Μου έλεγαν όταν αποφάσισα να κάνω την ηλεκτρονική συνταγογράφηση όντας τότε υπουργός υγείας «Είσαι τρελός; Τι πας να κάνεις; Θα ανοίξουν κεφάλια». Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση έγινε, όπως έγινε ο ΕΟΠΥΥ και τόσα άλλα!!! Η σπατάλη περιορίστηκε και αυτό ισχύει ακόμη και σήμερα.», ισχυρίστηκε.

-Μεταρρυθμίσεις: «Πιστεύω βαθιά ότι σε όλες τις εκφάνσεις του κυβερνητικού έργου η πυξίδα πρέπει να είναι η μεταρρύθμιση. Δεν ξεμπερδεύει πολιτικά ένα κόμμα της αντιπολίτευσης με παροχικές υποσχέσεις γιατί οι πολίτες δεν τα πιστεύουν αυτά. Εμείς, οι έργω μεταρρυθμιστές, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι εύκολο πάντα και ούτε αρεστό να προσπαθήσεις να αλλάξεις ένα καθεστώς ετών, ή μια ριζωμένη στραβή νοοτροπία».

-Γραφειοκρατία. Ανέφερε τα Τέμπη και τις διαχρονικές παθογένειες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. «Κινδυνεύω να χαρακτηριστώ εμμονικός γι΄αυτά τα ζητήματα αλλά δυστυχώς η καθημερινότητα με αναγκάζει σε αυτή την επιμονή. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Δεν μπορεί να θρηνούμε θύματα γιατί ένα έργο λόγω γραφειοκρατίας κάνει επτά-οκτώ χρόνια να μελετηθεί», επεσήμανε ο πρώην υπουργός.

-Αξιολόγηση. Λέει «ναι» χωρίς αστερίσκους, όπως και για την

-Δημιουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Δείτε την ομιλία του Ανδρέα Λοβέρδου:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments