Ελλάδα

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ: Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης 22 Νοεμβρίου

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ: Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης 22 Νοεμβρίου

Πηγή Φωτογραφίας: Ένας σύγχρονος Άγιος, ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης - Orthodox Times

Το Ευαγγέλιο της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2023. Εορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι Φιλήμων, Άρχιππος, Ονήσιμος και Απφία οι Απόστολοι. Οι Άγιοι Κικιλία, Βαλεριανός και Τιβούρτιος οι Μάρτυρες

Ο Ιησούς ευλογεί τα μικρά παιδιά Του πρόσφεραν τότε και τα βρέφη, για να τα αγγίζει. αλλά όταν το είδαν οι μαθητές τούς επιτιμούσαν. Ο Ιησούς όμως τα προσκάλεσε, λέγοντας: «Αφήστε τα παιδιά να έρχονται προς εμένα και μην τα εμποδίζετε, γιατί για τέτοιους είναι η βασιλεία του Θεού. Αλήθεια σας λέω, όποιος δε δεχτεί τη βασιλεία του Θεού σαν παιδί, δε θα εισέλθει σ’ αυτή».

Κατά Λουκά Άγιο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο ΙΗ'(18) 26-30 Εἶπον δὲ οἱ ἀκούσαντες· καὶ τίς δύναται σωθῆναι; ὁ δὲ εἶπε· τὰ ἀδύνατα παρὰ ἀνθρώποις δυνατὰ παρὰ τῷ Θεῷ ἐστιν. Εἶπε δὲ ὁ Πέτρος· ἰδοὺ ἡμεῖς ἀφήκαμεν πάντα καὶ ἠκολουθήσαμέν σοι. ὁ δὲ εἶπεν αὐτοῖς· ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι οὐδείς ἐστιν ὃς ἀφῆκεν οἰκίαν ἢ γονεῖς ἢ ἀδελφοὺς ἢ γυναῖκα ἢ τέκνα ἕνεκεν τῆς βασιλείας τοῦ Θεοῦ, ὃς οὐ μὴ ἀπολάβῃ πολλαπλασίονα ἐν τῷ καιρῷ τούτῳ καὶ ἐν τῷ αἰῶνι τῷ ἐρχομένῳ ζωὴν αἰώνιον.

Νεοελληνική Απόδοση Ο πλούσιος άρχοντας Είπαν τότε όσοι άκουσαν: «Και ποιος δύναται να σωθεί;» Εκείνος είπε: «Τα αδύνατα για τους ανθρώπους είναι δυνατά για το Θεό». Είπε τότε ο Πέτρος: «Ιδού, εμείς αφήσαμε τα δικά μας πράγματα και σε ακολουθήσαμε». Εκείνος τους είπε: «Αλήθεια σας λέω ότι κανείς δεν υπάρχει που να άφησε οικία, ή γυναίκα ή αδελφούς ή γονείς ή παιδιά, εξαιτίας της βασιλείας του Θεού, που να μην απολάβει πολλαπλάσια σε τούτο τον καιρό και στον αιώνα τον ερχόμενο ζωή αιώνια».

22 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη. Διαβάστε και δείτε για τον βίο και την εορτή του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω για τον συγκλονιστικό βίο, την προσφυγιά, τη φτώχια, την ανέχεια, τα οράματα, τη μοναστική άσκηση στην Εύβοια, την κοίμηση και την Αγιοκατάταξη του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη του Θεοφόρου και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ του εν Ευβοία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments