SPOTLIGHTS

Η Ερμού ανάμεσα στους 15 πιο ακριβούς εμπορικούς δρόμους του κόσμου

Η Ερμού ανάμεσα στους 15 πιο ακριβούς εμπορικούς δρόμους του κόσμου

Πηγή Φωτογραφίας: Η οδός Πιττάκη στην Αθήνα είναι -ξανά- ο πιο ωραίος δρόμος της πόλης - Alimos Online

Τα μισθώματα διαμορφώνονται κατά μέσο όρο σε 3.480 ευρώ ανά τ.μ. ετησίως

Μπορεί σε διάφορους σημαντικούς οικονομικούς δείκτες η Ελλάδα να βρίσκεται αρκετά χαμηλά, σε σχέση με άλλες μεγάλες και ανεπτυγμένες χώρες, ωστόσο, η οδός Ερμού καταλαμβάνει την 15η θέση ανάμεσα στους πιο ακριβούς προορισμούς λιανικής παγκοσμίως.

View this post on Instagram

A post shared by Greek City Times (@greekcitytimes)

Σύμφωνα με την 33η έκδοση του Main Streets Across the World της εταιρείας real estate Cushman & Wakefield (NYSE: CWK) η Ερμού, ο υπ΄ αριθμόν ένα εμπορικός δρόμος της πρωτεύουσας, διατηρεί την 15η θέση στην κατάταξη και φέτος (όπως και το 2022) με τα μισθώματα να διαμορφώνονται κατά μέσο όρο σε 3.480 ευρώ ανά τ.μ. ετησίως (σημειώνοντας άνοδο 5% σε ετήσια βάση).

Όπως εξηγεί η διευθύνουσα σύμβουλος της Cushman & Wakefield Proprius, Νίκη Σύμπουρα, «η ανθεκτικότητα των ενοικίων είναι κυρίως αποτέλεσμα της χαμηλής διαθεσιμότητας χώρων στην Ερμού, του ανταγωνισμού μεταξύ εμπόρων να εξασφαλίσουν κεντρικό κατάστημα σε αυτή την αγορά, αλλά και της τουριστικής κίνησης σε συνδυασμό με τη βελτίωση των δεικτών σε σχέση με κατανάλωση, προσδοκίες, ρευστότητα κ.λ.π.».

Στις υπόλοιπες αγορές όπως είναι αναμενόμενο η Πέμπτη Λεωφόρος της Νέας Υόρκης διατηρεί την πρώτη θέση ως ο πιο ακριβός προορισμός λιανικής στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι τα ενοίκια παραμένουν σταθερά σε σχέση με το περασμένο έτος με 20.384 ευρώ ανά τ.μ. ετησίως.

Η Via Montenapoleone του Μιλάνου ανέβηκε μια θέση στη δεύτερη (18.000 ευρώ/τ.μ. τον χρόνο, συν 20%), αντικαθιστώντας τον Tsim Sha Tsui από το Χονγκ Κονγκ, που κατέλαβε την τρίτη θέση (15.219 ευρώ/τ.μ., μείον 39%).

Η New Bond Street (14.905 ευρώ/τ.μ. τον χρόνο, μείον 11%) στο Λονδίνο και η Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι (11.414 ευρώ/τ.μ./ετησίως, μείον 18%), διατήρησαν την τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

Την δεκαπεντάδα συμπληρώνουν οι Ginza (Τόκιο, με 9.299 ευρώ/τ.μ./ετησίως), Bahnhofstrasse (Ζυρίχη, 9.243 ευρώ/τ.μ.), Pitt Street Mall (Σύδνεϋ, 7.612 ευρώ/τ.μ.), Myeongdong (Σεούλ, 6.542 ευρώ/τ.μ./, Kohlmarkt (Βιέννη, 5.160 ευρώ/τ.μ.), Nanjing Road (Shanghai West, 5.060 ευρώ/τ.μ.), Orchard Road (Σιγκαπούρη, 4.395 ευρώ/τ.μ.), Dong Khoi (Βιετνάμ, 3.977 ευρώ/τ.μ.), Kaufinger/Neuhauser (Μόναχο, 3.840 ευρώ/τ.μ., ενώ αμέσως μετά την Ερμού είναι η Grafton Street (Δουβλίνο, 3.024 ευρώ/τ.μ.).

View this post on Instagram

A post shared by (@mikeger)

Η μεγαλύτερη αλλαγή στην κατάταξη φέτος ήταν στην οδό Istiklal στην Κωνσταντινούπολη, που ανέβηκε από την 31η στην 20η θέση, καθώς ο μεγάλος πληθωρισμός στη χώρα αυτ΄γη προκάλεσε υπερδιπλασιασμό των ενοικίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments