Ελλάδα

Ανδρουλάκης: Η Μελίνα Μερκούρη μου έλεγε “πώς αντέχεις τον Μίκη;” και γω έλεγα εσένα πώς σε αντέχει ο Ντασέν;

Ανδρουλάκης: Η Μελίνα Μερκούρη μου έλεγε “πώς αντέχεις τον Μίκη;” και γω έλεγα εσένα πώς σε αντέχει ο Ντασέν;

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/Mimis Androulakis

Μίμης Ανδρουλάκης: «Το νεύμα του Ανδρέα, στη Λιάνη ήταν ένα νεύμα προς τη ζωή»

Καλεσμένος στην εκπομπή “Στούντιο 4” της ΕΡΤ ήταν την Τετάρτη ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Μεταξύ άλλων, ο συγγραφέας αναφέρθηκε και στο περιβόητο νεύμα που έκανε ο Ανδρέας Πανανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη κατά την αποβίβασή τους από το αεροπλάνο, όταν επέστρεψαν από το ταξίδι τους στο εξωτερικό, όπου είχαν πάει για να υποβληθεί σε μια επέμβαση καρδιάς.

“Ο Ανδρέας Παπανδρέου, αν είχες δει στα νιάτα του, τον τρόπο που επικοινωνούσε με τον κόσμο, δημιουργούσε μια μέθη. Η διαφορά είναι ότι το “ποτό” που έδινε στον κόσμο, το έπινε και ο ίδιος. Η ταύτισή του ήταν πραγματική. Είχε όμως και μια εσωτερική ασυνέπεια που πρέπει να την καταλάβουμε” είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης και συνέχισε:

“Είχε εσωτερικές, άλυτες αντιφάσεις, από την προηγούμενή του ζωή, τις οποίες δεν μπόρεσε να επιλύσει πριν ανέβει στην κορυφή. Αυτές οι αντιφάσεις βγαίνανε με διάφορους τρόπους. Αυτή τη φοβερή σκηνή που όλοι λένε, με το νεύμα στη Δήμητρα Λιάνη, αυτό το νεύμα δεν ήταν μόνο απέναντι στη Δήμητρα, αλλά ένα νεύμα προς τη ζωή, νεύμα έναντι του θανάτου.

Μίμης Ανδρουλάκης: Η Μελίνα μου έλεγε “πώς τον αντέχεις τον Μίκη;” και γω της έλεγα “εσένα πώς σε αντέχει ο Ντασέν;”

Στη συνέντευξη ο Μίμης Ανδρουλάκης αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της ζωής του, όπως η σχέση του με τον Μίκη Θεοδωράκη και τη Μελίνα Μερκούρη. Αναφέρθηκε σε πολιτικές ιστορίες της Μεταπολίτευσης και στιγμές που έζησε και τις έχει καταγράψει στο βιβλίο του “Κάτω από τις στάχτες”.

“Έχω ζήσει πράγματα ασύλληπτα που δεν λέγονται. Δεν μου αρέσει η εξ αντανακλάσεως δόξα. Με τον Μίκη είχαμε μια σχέση βαθύτερη. Δεν έφαγα ποτέ με τη Μελίνα, δεν πήγα ποτέ στο σπίτι της. Την αγαπούσα από απόσταση. Άσε που είχαν έναν ανταγωνισμό με τον Μίκη και το θεωρούσε λίγο προδοσία.

Όταν έπεσε η δικτατορία η Μελίνα ήθελε να κατέβει υποψήφια της Αριστεράς στη Β’ Πειραιά. Μίλησε με τον Αντώνη Μπριλλάκη και με τον Χαρίλαο Φλωράκη, αλλά έβαλε όριο 2 μέρες. Ο Μίκης είπε όχι, “τι θα πει 2 μέρες; Άρα διαπραγματεύεται με τον Αντρέα”.

Ο Μίκης την έκοψε τη Μελίνα. Και όπως λέει “την έσωσα τη Μελίνα” γιατί δεν εκλέχτηκε βουλευτής ούτε ο Μίκης, τρελάθηκε ο Μιτεράν που έχασαν από έναν άγνωστο νεαρό που λεγόταν Δημήτρης Γόντικας, ήταν φοβερό πλήγμα για τον Μίκη. Έτσι όμως η Μελίνα έκανε καριέρα, το 77 πήγε με τον Αντρέα και αργότερα έγινε υπουργός και ο Μίκης έλεγε ότι πρέπει να τον ευγνωμονεί”, είπε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης μίλησε επίσης για τις τελευταίες ημέρες της Μελίνας Μερκούρη: “Το πρώτο πράγμα που μου έλεγε η Μελίνα ήταν “πώς τον αντέχεις τον Μίκη;” και γω της έλεγα “εσένα πώς σε αντέχει ο Ντασέν;”. Όταν αρρώστησε και την είδα στο Λονδίνο ή την Αμερική – δεν θυμάμαι- ήθελα να της θυμίσω τα παλιά για να ευθυμήσει. Άρχισα να λέω τα σεξιστικά τα βαριά. Πρώτη φορά η Μελίνα ήταν μελαγχολική. Μου κάνει έτσι και ανοίγει το πουκάμισο και ήταν όλο μπλε το στήθος της. Έμεινα άφωνος. Μου λέει “μικρέ θα πεθάνω, δεν θέλω να πεθάνω”, έτσι με έλεγε πάντα. Τότε πέθαναν κοντά η Μελίνα και ο Γιώργος Γεννηματάς”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments