Πολιτική

Τα επόμενα βήματα της Ομάδας Αχτσιόγλου

Τα επόμενα βήματα της Ομάδας Αχτσιόγλου

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Οι "6 συν 6" κινούνται δυναμικά για κομματικά γραφεία και νέα κοινοβουλευτική ομάδα.

Οι βουλευτές και τα στελέχη που αποχώρησαν από τον  ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να επιστρέψουν άμεσα στο επίκεντρο της κεντρικής πολιτικής σκηνής με τη δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μετά τις χθεσινές ραγδαίες εξελίξεις που καθόρισαν τη διάσπαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα μέλη τόσο της ομάδας “6 συν 6” όσο και της “Ομπρέλας” αναμένεται να μετακινηθούν σε νέους χώρους, με την “έδρα” του νέου φορέα να βρίσκεται στη συνοικία του Νέου Κόσμου. Πάντως, εκτός από τα γραφεία του κόμματος, που είναι “τσεκαρισμένα” στη λίστα με τις εκκρεμότητες του νέου πολιτικού εγχειρήματος, οι άμεσοι προβληματισμοί είναι η ονομασία του νέου οργανισμού, η ανάθεση κοινοβουλευτικών ρόλων, ο καθορισμός του πολιτικού προφίλ και η αποκρυστάλλωση του ιδεολογικού στίγματος. 

Το τελευταίο περιγράφηκε χθες σε μια ανάρτηση του Νίκου Μπίστη, μέλους της ομάδας “6 συν 6”, ο οποίος περιέγραψε την ανάγκη για ένα σύγχρονο αριστερό κόμμα με μεγάλη σαφή οικολογικά και φεμινιστικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, τόσο το όνομα όσο και οι ρόλοι εντός του Κοινοβουλίου θα οριστικοποιηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, όταν τα στελέχη των ομάδων “6 συν 6” και “Ομπρέλα” θα συναντηθούν για να “κλειδώσουν” την τελική απόφαση. ‘Επίσης, ο βουλευτής Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε χθες σε ερώτηση σχετικά με το όνομα για το αν θέλει να συμπεριλάβει τη λέξη “Αριστερά”, στην οποία απάντησε: “Έτσι νομίζω, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να το περιγράψουμε”.

Πριν από την ονοματοδοσία, όμως, απαραίτητο βήμα για τη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι η ένωση των 9 βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν χθες με τους Πέτη Πέρκα και Ευκλείδη Τσακαλώτο, εξέλιξη που εκτιμάται ότι δεν θα αργήσει, καθώς συνεδρίασε χθες το μεσημέρι με τηλεδιάσκεψη η «Ομπρέλα», σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματά της, υπό το βάρος των καταιγιστικών εξελίξεων.

Σε χθεσινή συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής Μεσσηνίας, εξήγησε ότι “πρώτος μας στόχος είναι να συγκροτήσουμε κοινοβουλευτική ομάδα, ώστε με μαχητική και τεκμηριωμένη παρουσία να ασκήσουμε την προγραμματική μας αντιπολίτευση και να αναπτύξουμε προγραμματικές προτάσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο”. 

Επιπλέον, ο κ. Χαρίτσης σκιαγράφησε το ιδεολογικό περίγραμμα του νέου σχήματος, λέγοντας πως «θέλουμε μια Αριστερά που θα εμπιστεύεται τις δυνάμεις της και θα διεκδικήσει και πάλι την εξουσία. Που θα απευθυνθεί σε όλο το προοδευτικό φάσμα και θα συνενώσει τις δυνάμεις της με τις δυνάμεις από τον χώρο της πολιτικής οικολογίας, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας αλλά και από τον χώρο κινημάτων».

Ακόμη, το σκεπτικό πίσω από την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «δεν κάνουμε κίνηση έναντι στον ΣΥΡΙΖΑ» ανέπτυξε εκ νέου σήμερα ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όπως είπε για την απόφαση αποχώρησης «τη ζυγίσαμε μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά είδαμε ότι δεν υπάρχει αλλος δρόμος. Έχεις έναν Μητσοτάκη που παίζει μπάλα μόνος του, μια αξιωματική αντιπολίτευση που είναι σε τροχία απαξίωσης με χαρακτηριστικά διάλυσης και ένα ΠΑΣΟΚ καθηλωμένο, άρα προοδευτικές δυνάμεις που δεν απαντάνε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments