Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η πλευρά Κασσελάκη περνά στην αντεπίθεση

ΣΥΡΙΖΑ: Η πλευρά Κασσελάκη περνά στην αντεπίθεση

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

"Έγιναν διασπαστές γιατί δεν κέρδισαν τις εκλογές», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

 Σε ανασύνταξη των δυνάμεών της και σε αντεπίθεση απέναντι στην Ομάδα Αχτσιόγλου και την αριστερή τάση της Ομπρέλας προχώρησε η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Συγκεκριμένα, σε μια μακροσκελή ανάρτηση στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις αποχωρήσεις στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «έγιναν διασπαστές γιατί δεν κέρδισαν τις εκλογές».

Παράλληλα, άφησε αιχμές για την Έφη Αχτσιόγλου σημειώνοντας ότι «με το χέρι στην καρδιά, αν είχε έρθει προεκλογικά η Έφη Αχτσιόγλου και μου είχε πει «αυτή η καρέκλα είναι το όνειρό της ομάδας μου, ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω», θα είχα κάνει πίσω. Θα είχα αποσύρει την υποψηφιότητά μου για χάρη της ενότητας”.

Όπως επισήμανε ακόμη ο πρόεδρος του κόμματος, “Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις για τα χθεσινά δυσάρεστα γεγονότα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς. Οι βουλευτές που έφυγαν χθες δεν είναι εκλεγμένοι με κάποιο προσωπικό τους ψηφοδέλτιο. Είναι βουλευτές που εκλέχτηκαν επειδή, σε πολύ δύσκολες στιγμές, ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα. Προσωπικά, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έκανα τα πάντα. Είπα από την πρώτη νύχτα της εκλογής μου ότι ο δεύτερος είναι πρώτος. Πρότεινα σημαντικές θέσεις και αξιώματα, επανειλημμένα. Ήταν αφόρτιστοι για την ενότητα. Ήταν φορτισμένοι για τη διάσπαση. Χθες είχαμε την πρώτη μεταπολιτική διάσπαση στην ιστορία της χώρας. Άνθρωποι που γίνονται διασπαστές όχι για ιδεολογικούς λόγους, αλλά επειδή δεν κέρδισαν τις εσωκομματικές εκλογές. Με το χέρι στην καρδιά, αν είχε έρθει προεκλογικά η Έφη Αχτσιόγλου και μου είχε πει «αυτή η καρέκλα είναι το όνειρό της ομάδας μου, ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω», θα είχα κάνει πίσω. Θα είχα αποσύρει την υποψηφιότητά μου για χάρη της ενότητας. Εξάλλου ήμουν εκείνος που είχε δεσμευτεί ότι θα έμενε στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας και θα μείνει ένας. Η παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και εμείς, οι συνεχιστές του”.

“Όταν φεύγεις ή υπάρχει διαφοροποίηση ή έχεις στρατηγική διαφορά ή και πολιτική διαφορά. Εδώ λοιπόν ούτε στρατηγική διαφορά υπάρχει, ούτε την είπανε δηλαδή, ούτε πολιτική διαφορά» υπογράμμισε, από την πλευρά του, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Πάνος Ρήγας, Στέφανος Κασσελάκης για τους αποχωρήσαντες της ομάδας Αχτσιόγλου, κατηγορώντας τους ότι δεν τον προστάτευσαν «όταν δεχόταν υβριστικά σχόλια, υβριστικές εκφράσεις», που όπως είπε «δεν προσβάλλουν τον Στέφανο Κασσελάκη, προσβάλλουν εμένα».

«Εγώ μπορώ να υπάρξω με όλους τους ρόλους μου, αρκεί να είμαστε με ένα συλλογικό τρόπο και να καταλήγουμε σε συλλογικά πράγματα και να υπηρετούμε συλλογικά. Τα υπόλοιπα, τα οποία είναι στο φαντασιακό, αυτά τα οποία έχουν εγωισμούς, αυτά τα οποία έχουν προσωπικές στρατηγικές, είναι μακριά από μένα και από εμάς» τόνισε ακόμα ο Πάνος Ρήγας.

Ο ίδιος επισήμανε πως «εδώ και πέρα πρέπει να αντιληφθούν και αυτοί που φύγανε, γιατί καταρχήν πρέπει να παραδώσουν την έδρα και να τους θυμίσω ότι το 2015 και οι δύο βουλευτές που αποχώρησαν, με διακύβευμα στρατηγικό όχι όπως σήμερα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και η Βασιλική Κατριβάνου, παρέδωσαν τις έδρες».

«Οι αποχωρήσαντες θα αντιμετωπίζονται ως ένας ανταγωνιστικός φορέας» είπε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, κληθείσα να σχολιάσει τη στάση του κόμματος απέναντι στα στελέχη που έφυγαν από το κόμμα.

«Η σύγκρουση είναι ξεκάθαρη. Το είπαμε από την πρώτη στιγμή. Κάποιοι δεν ήθελαν να το καταλάβουν και να επικεντρώσουν την προσπάθεια αντιπολίτευσης απέναντι στις δεξιές πολιτικές. Για εμάς ήταν και παραμένει αυτός ο στόχος. Η πολιτική ήττα της κυβέρνησης».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος είχε θέσει και υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.  Καλή τύχη στους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε ο κ. Παππάς. ο οποίος τους κάλεσε «να σταματήσουν να ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ και να ασχοληθούν με το δικό τους κόμμα» αναρωτώμενος «θα πουν καλώς τα έκανε ο Τσακαλώτος με τη φορολογία που έβαλε; Θα πουν ότι καλώς παρουσίασε τα παράλληλα νομίσματα; Θα πουν ότι καλώς ο Κατρούγκαλος καλά έκανε και έλγε “και λίγα σας βάλαμε;”». Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ένα σχήμα ανταγωνιστικό που δημιουργείται «με ισχυρή ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ υπενθύμισε ότι «όταν αποχώρησαν 25 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ για το μνημόνιο δεν έκαναν Κοινοβουλευτική Ομάδα απέναντι στο κόμμα με το οποίο εξελέγησαν». Ερωτηθείς αν θα χρησιμοποιούσε τον όρο αποστασία, ο κ. Παππάς είπε ότι «η λέξη αποστασία είναι πολύ φορτισμένη αλλά σημαίνει απόσταση από κάτι. Έχουν πάρει απόσταση και από τη λαϊκή εντολή και από τη δημοκρατική επιλογή του κόσμου που ήρθε στην κάλπη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments