Πολιτική

Σαμαράς: Είναι κακή ιδέα η επίσκεψη Ερντογάν

Σαμαράς: Είναι κακή ιδέα η επίσκεψη Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (2η ΗΜΕΡΑ) (EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στην "Καθημερινή".

Δεν είναι καλή ιδέα η επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου, σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Καθημερινή”.

Όπως τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς, και αναπαράγει ο ιστοχώρος in.gr, «μπορούμε εμείς, σήμερα, να συμφωνήσουμε με αυτόν που όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι μας διαφωνούν μαζί του; Με αυτόν που οι πάντες θεωρούν «μαύρο πρόβατο»; Με αυτόν που υπηρετεί πολιτικά, οικονομικά και επιχειρησιακά, τον αντι-δυτικό άξονα; Νομίζω, λοιπόν, πως δεν είναι καλή ιδέα», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία και τη συνάντησή του με τον Όλαφ Σολτς.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά πως «η Τουρκία, λοιπόν, προκαλεί συνεχώς! Και δημιουργεί νέα τετελεσμένα εις βάρος μας. Οπότε δεν έχει νόημα να παριστάνουμε ότι «συζητάμε» μαζί της όσο επιμένει στα νέα τετελεσμένα».

Αντίθετος στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών

“Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την «πυρηνική» οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων”, τονίζει  ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη νομοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει ότι «αν τους αναγνωρίσουμε «γάμο», θα αναγκαστούμε αργότερα -για λόγους «εξίσωσης» ανόμοιων πραγμάτων- να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια”.

Σε σχέση με το φορολογικό νομοσχέδιο, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας λέει ότι «σε γενικές γραμμές η πρωτοβουλία για φορολογική μεταρρύθμιση είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά εκτιμώ πως πρέπει να υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις».

«Νομίζω ότι το φορολογικό σύστημα πρέπει να αποκαλύπτει και να φορολογεί πραγματικά εισοδήματα – όχι τα «τεκμαρτά», δηλαδή τα «εικαζόμενα», επειδή δεν μπορεί να αποκαλύψει τα πραγματικά. Με χαμηλότερους συντελεστές και με αναγνώριση όλων των εξόδων των επαγγελματιών», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments