Αθλητισμός

ΑΡΗΣ: Ο Μορόν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη επί του Παναθηναϊκού

ΑΡΗΣ: Ο Μορόν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη επί του Παναθηναϊκού

Πηγή Φωτογραφίας: [365342] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΑΡΗΣ - ΠΑΟ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Ο Λορέν Μορόν δεν ήταν απλώς ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού χθες (26/11) στο "Κλεάνθης Βικελίδης", αλλά έδειξε πώς πρέπει να σκέφτονται οι "κίτρινοι" για να προοδεύσουν.
Ο Λορέν Μορόν δεν ήταν απλώς ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού χθες (26/11) στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, αλλά έδειξε πώς πρέπει να σκέφτονται οι “κίτρινοι” για να προοδεύσουν.

Πολλά μπορεί να πει κανείς για τα οφέλη του Άρη από τη χθεσινή (26/11) μεγάλη νίκη επί του πρωτοπόρου στο βαθμολογικό πίνακα της Stoiximan Super League, Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Περισσότερο, όμως, πρέπει να σταθεί στη νοοτροπία του Λορέν Μορόν, όπως αυτή δηλώθηκε από τον ίδιο τον Ισπανό στράικερ τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και μετά τον αγώνα.

Έκανε μεγάλη εντύπωση η τοποθέτηση του Μορόν στη NOVA αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Ερωτώμενος για το γεγονός ότι είναι ο πρώτος σκόρερ της Λίγκας και πώς το σχολιάζει, απάντησε: “Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, αλλά έχω μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμένα! Δεν μένω στο ότι σκόραρα σήμερα, αλλά στο ότι έχασα σημαντικές ευκαιρίες. Πάντα είμαι πιο απαιτητικός! Είχα τη χαρά να σκοράρω σήμερα, αλλά μου μένουν οι ευκαιρίες που έχασα και αυτές δεν πρέπει να τις χάνω”.

Από όλα όσα μπορούσε να απαντήσει σε μια τέτοια ερώτηση, ο Μορόν επέλεξε να εστιάσει στα γκολ που έχασε κι όχι σε αυτά που έβαλε. Αυτό είναι που ξεχωρίζει τον σωστό, τον μεστό επαγγελματία -και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά γενικώς στην ζωή. Να μπορεί να κατανοεί ότι έχει περιθώρια βελτίωσης και όχι να θριαμβολογεί για όσα πέτυχε. Να κατανοεί ότι το ταβάνι του είναι πιο ψηλά, ίσως πολύ ψηλά.

Κι αυτό, βεβαίως, είναι δείγμα νοοτροπίας που έφτιαξε κάποιος από τη νεαρή του ηλικία. Δείχνει τα βιώματα και τις παραστάσεις του. Και μαζί, δείχνει το δρόμο και στους υπόλοιπους, στους συμπαίκτες του πρωτίστως. Είναι μια νοοτροπία που πρέπει να οδηγεί γενικώς τους “κίτρινους”, αν θέλουν να προοδεύσουν αγωνιστικά και να διεκδικήσουν στόχους.

Κι όσο για την αγωνιστική δήλωση νοοτροπίας του Ισπανού, φτάνει να δει κάποιος το βίντεο του αγώνα και να κυκλώσει τις κινήσεις του στο γήπεδο. Ο Μορόν, κατανοώντας στον απόλυτο βαθμό αυτό που ζήτησε ο Άκης Μάντζιος να κάνουν οι παίκτες κόντρα στους “πράσινους”, δηλαδή, να τους πιέσουν σε όλο το γήπεδο και να μην τους αφήσουν να κάνουν το παιχνίδι τους, έφτασε να βγάζει άμυνες στο κόρνερ του μισού του αγωνιστικού χώρου της δικής του ομάδας, αλλά και να αμύνεται με… λύσσα σε όλο το μήκος και πλάτος. Αντί να μείνει στο ότι “εγώ είμαι ο σέντερ φορ, δώστε μου την μπάλα να βάλω γκολ”, που θα ήταν και δικαιολογημένο, προτίμησε να συμμετέχει. Και δικαιώθηκε γι’ αυτό!

Από εκεί και πέρα, μπορεί να πέρασε σε δεύτερη μοίρα, όμως, είναι εξίσου σημαντική η δήλωσε του Τζόναθαν Μενέντες στη NOVA για το δικό του γκολ. “Θέλω αρχικά να ευχαριστήσω τον Θεό, γιατί σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για μένα στην ζωή μου! Στην φάση του γκολ μου καταφέραμε να βγούμε στην κόντρα και ευτυχώς το τελείωμά μου μπήκε μέσα. Κάθε μέρα είναι ένα δώρο, να σηκώνομαι και να ξυπνάω. Σήμερα ήθελα να παίξω και ευχαριστώ τον Θεό που σκόραρα!” Κι αυτός εξέπληξε ευχάριστα με την προσέγγισή του!

Το “είναι μια μεγάλη μέρα για μένα στην ζωή μου”, μπορεί να σημαίνει και πολλά άλλα, που ενδεχομένως είχε στο μυαλό του όταν έκανε τη δήλωση, όμως, σίγουρα σημαίνει ότι αντιμετωπίζει το γεγονός ότι σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Άρη ως κάτι πολύ σπουδαίο. Κι αν το έχει έτσι στη σκέψη του, μόνο καλά μπορεί να περιμένει ο Άρης από τον Αργεντίνο μεσοεπιθετικό στο μέλλον. Τουτέστιν, πίστη και αφοσίωση.

Με την έκτη νίκη του ως τώρα στη σεζόν, την πρώτη του σε ντέρμπι, λοιπόν, ο Άρης προχωράει στην επόμενη μέρα. Δεν έχει εύκολη συνέχεια, διότι τον περιμένουν μπροστά δύο απανωτοί εκτός έδρας αγώνες με την ΑΕΚ, κατά σειρά για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Ειδικά στον πρώτο, όμως, που είναι αμέσως μετά τη νίκη απέναντι στους “πράσινους”, θα πάει γεμάτος αυτοπεποίθηση κι ενέργεια. Στο χέρι του είναι να φουλάρει ακόμη περισσότερο το ρεζερβουάρ του εν όψει του δεύτερου, παίρνοντας σερί ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα.

Πηγή: novasports.gr//Ευγένιος Δαδαλιάρας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments