EDITOR'S PICK

Αυτή είναι η “τάξη των Under 30” στη Βόρεια Αμερική για το 2024

Αυτή είναι η “τάξη των Under 30” στη Βόρεια Αμερική για το 2024

Πηγή Φωτογραφίας: forbes.com, Οι υπόλοιποι επιχειρηματίες της λίστας 30 Under 30 για το 2024 δραστηριοποιούνται σε μια σειρά διαφορετικών τομέων. Μεταξύ άλλων, καταπολεμούν την κλιματική αλλαγή, επινοούν εκ νέου τον αριθμό 911

Οι υπόλοιποι επιχειρηματίες της λίστας 30 Under 30 για το 2024 δραστηριοποιούνται σε μια σειρά διαφορετικών τομέων. Μεταξύ άλλων, καταπολεμούν την κλιματική αλλαγή, επινοούν εκ νέου τον αριθμό 911

Οι νεαροί changemakers της 13ης ετήσιας λίστας 30 Under 30 του Forbes θέτουν τη νοημοσύνη τους στην υπηρεσία της τεχνητής νοημοσύνης και την αναπτύσσουν στη βιομηχανική παραγωγή, στο μάρκετινγκ και σε πολλούς άλλους κλάδους.

Οι υπόλοιποι επιχειρηματίες της λίστας 30 Under 30 για το 2024 δραστηριοποιούνται σε μια σειρά διαφορετικών τομέων. Μεταξύ άλλων, καταπολεμούν την κλιματική αλλαγή, επινοούν εκ νέου τον αριθμό 911, δημιουργούν τραπεζικά ιδρύματα και παράγουν φιλικά προς το περιβάλλον πλαστικά προϊόντα.

Για την κατάρτιση λίστας, οι συντάκτες και οι συντάκτριες του Forbes -με τη βοήθεια ειδικών ανεξάρτητων κριτών όπως ο Alex Cooper του “Call Her Daddy”, ο ηθοποιός Ayo Edebiri, ο αθλητής Devin Booker και ο διευθύνων σύμβουλος του GitHub Thomas Dohmke- αξιολόγησαν περισσότερους από 11.000 υποψηφίους με κριτήρια τη χρηματοδότηση, τα έσοδα, τον κοινωνικό αντίκτυπο, την εφευρετικότητα και τις προοπτικές.

Το τελικό αποτέλεσμα: 600 ισχυρές προσωπικότητες σε 20 κλάδους με το βλέμμα στο μέλλον. Για παράδειγμα, ο 27χρονος Matthew Vega-Sanz, ο οποίος, μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Michael, αναπτύσσουν τη start-up Lula για να βοηθήσουν περίπου 5.000 εταιρείες logistics και ενοικίασης αυτοκινήτων ώστε να αποκτήσουν ευέλικτα πακέτα ασφάλισης για να μειώσουν τα ασφάλιστρα, όπως η προσφορά ασφάλισης pay-per-day για στόλους φορτηγών, car sharing και ημερήσιες ενοικιάσεις. Σύντομα θα μπει και η Τεχνητή Νοημοσύνη στον κλάδο των ασφαλειών.

Άλλα σημαντικά ονόματα της λίστας είναι: η 28χρονη Kendall Jenner -με το brand της 818 Tequila να πουλά περισσότερα από 123.000 κιβώτια την περσινή χρονιά- η 25χρονη Alyssa “Latto” Stephens, που οδεύει προς απολαβές ύψους 12 εκατ. δολάρια για φέτος, χάρη στα δικαιώματα από τη μουσική της, την περιοδεία συναυλιών με τη Lizzo και τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική κωμική σειρά Grown-ish, καθώς και ο 27χρονος Dylan Mulvaney, κορυφαίος δημιουργός περιεχομένου για το Forbes το 2023, ο οποίος εκτιμάται πως κέρδισε 2 εκατ. δολάρια πέρυσι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Under 30 σε αριθμούς

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: +3,6 δισ. δολάρια

Περισσότερα από 3,6 δισ. δολάρια αντλήθηκαν σε χρηματοδότηση, ποσό μειωμένο από τα 5,3 δισ. δολάρια που σήκωσαν οι νεαροί επιχειρηματίες πέρυσι.

ΜΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ: 27 έτη

Ο μέσος όρος ηλικίας των Under 30 παρέμεινε σταθερός φέτος (νεότερη είναι η 15χρονη Siona Pramoda στον τομέα της Εκπαίδευσης).

ΩΣ “ΜΗ ΛΕΥΚΟΙ” ΑΥΤΟΠΡΟΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ 43%

Περίπου οι μισοί από τους συμμετέχοντες στη φετινή λίστα αυτοπροσδιορίζονται ως “μη λευκοί”, ποσοστό ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με το 49% πέρυσι.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: 23%

Οι μετανάστες στη λίστα προέρχονται από χώρες όπως η Ουκρανία, η Νότια Κορέα, η Αιθιοπία, η Αργεντινή και το Πακιστάν.

ΦΥΛΟ: 1% non-binary, 42% γυναίκες και 57% άνδρες

Η ισότητα των φύλων έφτασε σε ιστορικό υψηλό φέτος.

GEN Z (κάτω των 26 ετών): 33%

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό της Gen Z που έχει εμφανιστεί ποτέ στη λίστα, από 22% πέρυσι.

ΙΔΡΥΤΕΣ: 67%

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στη λίστα είναι ιδρυτές ή συνιδρυτές μιας εταιρείας. Από τους υπόλοιπους πολλοί είναι ηθοποιοί, μουσικοί ή δημιουργοί με τα δικά του brand names.

ΠΟΛΕΙΣ: Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Βοστώνη, Μαϊάμι και Τορόντο

Οι ίδιες πόλεις ήταν στην κορυφή της λίστας και πέρυσι. Επιλαχούσες: Όστιν, Σικάγο και Ατλάντα.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: +10 εκατ. δολάρια

Οι συμμετέχοντες στη φετινή λίστα αποφοίτησαν με πάνω από 10 εκατ. δολάρια σε φοιτητικό χρέος – διπλάσιο από αυτό της τάξης του 2023.

ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 66 ώρες/εβδομάδα

Αυτός είναι ο εβδομαδιαίος μέσος όρος εργασίας των Under 30 για το 2024. Πέρυσι ο μέσος όρος ήταν 64 ώρες.

Πηγή: forbesgreece.gr//Της Kristin Stoller

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments