Focus

Μέγκαν Μαρκλ: Έμπνευση για γυναικεία ενδυνάμωση στον Καναδά

Μέγκαν Μαρκλ: Έμπνευση για γυναικεία ενδυνάμωση στον Καναδά

Πηγή Φωτογραφίας: Vogue Australia/The Duchess of Sussex visits Chester, England in 2018. Image credit: Chris Jackso

Επισκέφθηκε την «Justice for Girls» στο Βανκούβερ

Από μικρή ήταν ιδιαίτερα δραστήρια κοινωνικά, με επιδραστικότητα, την ενδιέφερε η δυναμική των γυναικών και κινήθηκε και η ίδια με ηγετικά χαρακτηριστικά στη ζωή της.

View this post on Instagram

A post shared by Meghan Markle (@meghan.markle.official)

Η Μέγκαν Μαρκλ απλώς μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι βρήκε τη δυνατότητα λόγω της αναγνωρισιμότητάς της να παρεμβαίνει περισσότερο και να είναι πιο ενεργή στο κοινωνικό της έργο.

Επ’ ευκαιρία του ταξιδιού της στον Καναδά, μαζί με τον σύζυγό της, εκτός από τους αγώνες που αφορούν την ενίσχυση των βετεράνων στρατιωτικών που παρακολούθησε, η ίδια επισκέφθηκε μια τοπική φεμινιστική μη κυβερνητική οργάνωση, την «Justice for Girls» στο Βανκούβερ που ασχολείται με την κλιματική αλλαγή.

Εκεί η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζωτικής σημασίας θέματα που αφορούν τις γυναίκες, την ηγετική τους δράση, αλλά και τη φτώχεια στη χώρα.

Η Δούκισσα του Σάσεξ εμφανίστηκε ντυμένη στα λευκά, με φυσική και απλή αμφίεση και μίλησε με τις γυναίκες του οργανισμού.

Αντάλλαξαν ιδέες για ζητήματα όπως η δικαιοσύνη και η ισότητα για τα έφηβα κορίτσια που ζουν σε συνθήκες φτώχειας στον Καναδά.

Αυτή την εποχή, οι φήμες ότι η Μέγκαν Μαρκλ πιθανόν επιστρέφει στο Χόλιγουντ ως παραγωγός δίνουν και παίρνουν, ενόσω η ίδια ασχολείται με το φιλανθρωπικό έργο που κάνουν από κοινού με τον Χάρι.

Είναι γνωστή η ιστορία της πώς με επιστολή της, όταν ήταν στο σχολείο, είχε εγκαλέσει για σεξισμό προς τις γυναίκες μια εταιρεία για διαφήμισή της

Η ίδια υποστηρίζει σθεναρά την ισότητα των φύλων, είχε εμπνευστικές συζητήσεις με τα κορίτσια που συνάντησε και στον επίσημο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram εμφανίζεται σε σχετική ανάρτηση με την επίσκεψή της στη μη κυβερνητική οργάνωση.

Για πρώτη φορά είχε βρεθεί στη ίδια τοπική φεμινιστική οργάνωση το 2020, όταν με τον Χάρι εγκατέλειψαν τα πριγκιπικά τους καθήκοντα.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της οργάνωσης, μεταξύ άλλων, «Η αυθεντική της και γεμάτη κατανόηση προσέγγιση άφησε τα κορίτσια με την αίσθηση ότι εισακούστηκαν, υποστηρίχθηκαν και εμπνεύστηκαν».

Η οργάνωση «Justice for Girls» στη σχετική ανάρτησή της στο Instagram που έχει προσθέσει με ετικέτα και την Μέγκαν Μαρκλ εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την υποστήριξη και την εμπλοκή της ίδιας στις πρωτοβουλίες τους.

Είναι γνωστή η ιστορία της πώς με επιστολή της, όταν ήταν μικρούλα, στο σχολείο, είχε εγκαλέσει για σεξισμό προς τις γυναίκες μια εταιρεία για διαφήμισή της.

Είχε από τότε γίνει… διάσημη στον μικρόκοσμό της για την παρέμβαση αυτή. Της είχαν πάρει και συνέντευξη για το θέμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments