Πολιτική

Ο Μητσοτάκης στην COP28

Ο Μητσοτάκης στην COP28

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ (2η ΜΕΡΑ) Ϊ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Τι είπε για αιολική και ηλιακή ενέργεια.

“Παρά τις κλιματικές καταστροφές που υπέστη η χώρα μας, αναδύεται μια νέα Ελλάδα», υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο πλαίσιο της παρέμβασής του στο Ντουμπάι,  στην 28η Διάσκεψη των Μερών της Σύμβασης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη δράση της χώρας μας για την κλιματική αλλαγή και μίλησε για την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς των σύγχρονων κοινωνιών.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η χώρα μας έχει μειώσει τη χρήση άνθρακα κατά 8%, ενώ η οικονομία μας αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς. Παράλληλα, μειώνουμε τους ρύπους κατά 43% από το 2005 και προσανατολιζόμαστε προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίες παρουσιάζουν τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Πέρυσι είχαμε την έβδομη υψηλότερη διείσδυση της αιολικής ενέργειας στον κόσμο, με την αιολική και την ηλιακή ενέργεια να καλύπτουν το ήμισυ των αναγκών μας σε ηλεκτρική ενέργεια, είπε ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως ανανεώνουμε την ενέργεια των νοικοκυριών με καινοτόμους τρόπους, δημιουργούμε αλυσίδες αποθήκευσης ενέργειας για τη βιομηχανία και παίρνουμε σοβαρά υπόψη τη σημασία της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας.

Σύντομα θα αυξήσουμε το δυναμικό μας στα υπεράκτια συστήματα παραγωγής ενέργειας, και οι επενδύσεις μας στην ενέργεια εστιάζονται στην ανθεκτικότητα” είπε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως χρειαζόμαστε τις τεχνολογίες που μειώνουν το κόστος. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως θα πρέπει να επενδύσουμε περισσότερους πόρους και να μειώσουμε το κενό της προσαρμογής, και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον τομέα.

“Καθώς οικοδομούμε το μέλλον δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το παρελθόν. Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε μια δίκαιη μετάβαση για τις κοινωνίες που βρίσκονται εδώ και έχουν την ευθύνη απέναντι στην κοινή μας κληρονομιά, να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Και πιστεύω ότι εδώ θα βρούμε τη σοφία να οικοδομήσουμε την ανάπτυξη σε αρμονία με την ανθρωπότητα” είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε: “Είναι τεράστιες οι προκλήσεις μας αλλά δεν μπορούμε να απομειώσουμε τα βήματα που έχουμε κάνει”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments