EDITOR'S PICK

Tι γλυκά θα κεράσουμε του Αγίου Νικολάου: 9 ζαχαροπλαστεία με τις πιο υπέροχες ιδέες

Tι γλυκά θα κεράσουμε του Αγίου Νικολάου: 9 ζαχαροπλαστεία με τις πιο υπέροχες ιδέες

Πηγή Φωτογραφίας: MamaPeinao.gr

Θέλετε να πάτε δώρο ένα κουτί γλυκά; Ψάχνετε τι να κεράσετε τους αγαπημένους σας στην ονομαστική σας εορτή; Σε αυτά τα 9 αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία βρίσκουμε τα πιο λιχούδικα, ρετρό γλυκίσματα.

Ο Δεκέμβριος ξεκινάει και τελειώνει γιορτινά. Δεν είναι μόνο τα Χριστούγεννα και η παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Σχεδόν κάθε μέρα έχει μια μεγάλη ονομαστική γιορτή. Στις 4 γιορτάζει η Βαρβάρα, ο Σάββας στις 5 και φυσικά ο Νικόλας και η Νικολέτα στις 6 του μηνός. Ακολουθούν οι μέρες της Άννας (9/12), της Σπυριδούλας και του Σπυρίδωνα (12/12), του Στρατή και της Ευστρατίας (13/12), του Λευτέρη και της Ελευθερίας (15/12) και δέκα μέρες μετά, την τιμητική τους έχουν ο Μανώλης, ο Χρήστος και η Χριστίνα. Αν ψάχνετε τι να κεράσετε τους αγαπημένους σας αυτές τις μέρες, σάς προτείνουμε τα παρακάτω υπέροχα και δοκιμασμένα ρετρό γλυκάκια που μας βγάζουν πάντα ασπροπρόσωπους. Τι θα λέγατε για αφράτες χιονούλες, ρουμάτα μπαμπαδάκια, εύθραυστους μπεζέδες ή χαριτωμένα πτι-φουρ; Αυτά τα εννέα ζαχαροπλαστεία της πόλης τα κάνουν τέλεια. Αν πάλι είστε λάτρεις της καριόκας, διαβάστε εδώ πού θα βρείτε τις καλύτερες της Αθήνας.

Χιονούλες: Ένας γλυκός θησαυρός στη Νέα Ιωνία Όλοι οι γλυκατζήδες ξέρουν ότι τις καλύτερες χιονούλες τις βρίσκουμε στα Γιούλια. Η χιονούλα τους είναι τόσο ελαφριά και ισορροπημένα γλυκιά, που κάθε μπουκιά σού γεμίζει το στόμα γλύκα, χωρίς να σε λιγώνει, νιώθεις σαν να βρήκες έναν θησαυρό (γεύσης) που σου δίνει μεγάλη χαρά. Η κρέμα είναι συννεφένια και το παντεσπάνι αφράτο, φρέσκο και πολύ νόστιμο. Η λεπτοτριμμένη καρύδα από πάνω βάζει την τελευταία ντελικάτη πινελιά-νοστιμιά. Μ.Π.

View this post on Instagram

A post shared by George Zolis (@georgezolis)

Γιούλια, Αλέκου Παναγούλη 24, Νέα Ιωνία, Τ/210-27.38.271, Αναγεννήσεως 49-51, Νέα Ιωνία, Τ/210-27.78.140, Μεσολογγίου 24, Νέα Ιωνία, Τ/210-27.99.766

Τα μανταρινάκια και τα σεκέρια του Μητροπολιτικόν Μας λιγώνει το ρομαντικό Μητροπολιτικόν με τα παλιομοδίτικα σερμπέτια του. Σπεσιαλιτέ είναι τα γλασέ μανταρινάκια, που είναι φτιαγμένα από κλημεντίνες, χυμώδη, μυρωδάτα, με τραγανή τη φλούδα και ζουμερό το εντός τους. Πολύ δημοφιλή είναι και τα σεκέρια τους, μια τρυφερή και ζουμερή παραλλαγή των μικρασιάτικων σεκέρ παρέ, μια σιφναίικη συνταγή με ελαιόλαδο και μέλι. Ν.Μ.

Μητροπολιτικόν, Βουλής 39, Σύνταγμα, Τ/210-32.40.654

Μαρόν ντεγκιζέ: Κάστανο και σοκολατάκι μαζί Το γλυκάκι που μεταμφιέζεται στον καρπό του κάστανου εμφανίζεται στο Αριστοκρατικόν με τα πρώτα κρύα και φτιάχνεται όλο τον χειμώνα με βουτυράτο πουρέ από ελληνικά κάστανα, ο οποίος πλάθεται σε σχήμα… κάστανου και βουτιέται σε σοκολάτα (μπίτερ ή γάλακτος) και σε μια σταλιά τρούφα. Γ.Π.

Αριστοκρατικόν, Βουλής 7, Σύνταγμα, Τ/210-32.20.546

Για μπεζέδες ντουγρού στον Βάρσο Σήμα κατατεθέν του Βάρσου είναι οι εύθραυστοι μπεζέδες που παίρνουμε για να φτιάξουμε τα δικά μας γλυκά αλλά και για κέρασμα. Κομψοί, σε σχήμα ροζέτας, οι γεμιστοί είναι ουσιαστικά δύο μπεζέδες που ενώνονται στη μέση με πραλίνα αμυγδάλου και λιώνουν στο στόμα. Γ.Π.

Βάρσος, Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, T/210-80.12.472

Πτι φουρ: Τα τσαχπίνικα του Desiré Όχι, δεν εννοούμε τα κλασικά πτι φουρ βουτήματα, αλλά τα πτι φουρ του Desiré. Έτσι ονομάζουν στο ζαχαροπλαστείο τους αυτά τα παστέλ –τόσο γοητευτικά όσο και παλιομοδίτικα– μάρτζιπαν με γλάσο ροζ και κερασάκι. Το μάρτζιπαν κρύβεται κάτω από το γλάσο μαζί με ένα μικρό σαντουιτσάκι από σιροπιαστό μπισκότο. Το κερασάκι στην κορυφή, για καλή τύχη. Γ.Π.

Désiré, Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, Τ/210-36.32.333

Πουράκια φλέμινγκ και σοκολατάκια με βύσσινα στον Ασημακόπουλο Ένας θεός ξέρει πώς και γιατί τους έδωσαν αυτό το όνομα. Παλιό γλυκό του ’50, τα πουράκια φλέμινγκ τα φτιάχνουν στον Ασημακόπουλο από τότε με την ίδια συνταγή, και περιέχουν γέμιση πραλίνας αμυγδάλου και επικάλυψη σοκολάτας υγείας. Το επικό κέρασμα, ωστόσο, σε αυτό το ζαχαροπλαστείο, είναι τα σούπερ ζουμερά σοκολατάκια με βύσσινα, που είναι κατάλληλα για άνω των δεκαοκτώ. Φτιάχνονται με καλοκαιρινά φρούτα που μένουν βουτηγμένα για δύο μήνες σε ένα βαρέλι με κονιάκ, και όπως βγαίνουν χαρούμενα από εκεί μέσα, τα βουτάνε σε γλάσο και σε σοκολάτα υγείας. Ν.Μ.

Ασημακόπουλος, Χαρ. Τρικούπη 82, Εξάρχεια, Τ/210-36.10.092

Για ρουμένια μπαμπαδάκια στο La Mole Ήταν φουλ της μόδας σε περασμένες δεκαετίες και πρόσφατα έκαναν come back, όπως και πολλά άλλα ρετρό γλυκίσματα. Ο Ιταλός ζαχαροπλάστης Marco Mure φτιάχνει την κλασική ναπολιτάνικη εκδοχή. Τα μπαμπαδάκια του είναι εντελώς ζουμερά και γενναιόδωρα ρουμένια, με μια δόση απαλής κρεμούλας στην καρδιά τους, και με αρώματα κανέλας και εσπεριδοειδών να τα πλουτίζουν. Ν.Μ.

La Mole, Δημοκρατίας 3, Πεύκη, Τ/210-80.62.594

Για καριόκες πάμε στου Τσίρου Φτιάχνονται με την ίδια παραδοσιακή συνταγή στα ζαχαροπλαστεία Τσίρου από τη δεκαετία του 1950. Οι καριόκες τους έχουν πλούσια, μαλακή, σοκολατένια γέμιση και μεγάλα κομμάτια από καρύδια, που τα νιώθεις σε κάθε μπουκιά. Η επικάλυψη είναι από μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, τραγανή και απολαυστική. Μ.Π.

Τσίρου, Ελλήνων Αξιωματικών 35, Καρέας, Τ/210-76.00.600-4, Ευτυχίδου 44, Παγκράτι, Τ/210-70.14.188, Γρηγορίου Λαμπράκη 75, Γλυφάδα, Τ/210-96.00.200, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 31, Πειραιάς, Τ/210-41.000.88

Τα πιο χαρούμενα τρουφάκια στον Μικέ Μέχρι να φας το ένα, έχεις ήδη απλώσει το χέρι στο κουτί για δεύτερο. Τα κλασικά, μικροσκοπικά τρουφάκια του Μικέ είναι εθιστικές, σοκολατένιες μπαλίτσες. Το μαλακό εσωτερικό τους, γκανάς με παντεσπάνι και μια υποψία αλκοόλ. Η εμφάνισή τους ελαφρώς ατημέλητη, σα να χόρεψαν μόλις σε κάποιο πάρτι και έπειτα ρόλαραν γελώντας στην τρούφα και την άχνη. Γ.Π.

ΠΗΓΗ: GASTRONOMOS.GR

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments