Nέα της αγοράς

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2022 το Bitcoin – Ξεπέρασε τις 41.000 δολάρια

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2022 το Bitcoin – Ξεπέρασε τις 41.000 δολάρια

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Τα μικρότερα tokens όπως το Ether και το Dogecoin ωθήθηκαν επίσης υψηλότερα. Η ευρεία άνοδος των κρυπτονομισμάτων ήρθε παρά το γεγονός ότι τα πρόσημα στις χρηματιστηριακές αγορές είναι μικτά.

Τα μικρότερα tokens όπως το Ether και το Dogecoin ωθήθηκαν επίσης υψηλότερα. Η ευρεία άνοδος των κρυπτονομισμάτων ήρθε παρά το γεγονός ότι τα πρόσημα στις χρηματιστηριακές αγορές είναι μικτά.

Το Bitcoin ξεπέρασε τα 41.000 δολάρια, καθώς το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο επέκτεινε μια ανάκαμψη το 2023 επί προσδοκιών για περικοπές επιτοκίων και επί της προοπτικής μεγαλύτερης ζήτησης από τον τομέα των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF).

Το κρυπτονόμισμα ενισχυόταν έως και κατά 5,2% φτάνοντας τα 41.792 δολ΄. και στις 12:30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) στο Λονδίνο, ανεβάζοντας το άλμα του 2023 στο 152%. Το Bitcoin ήταν για τελευταία φορά σε αυτά τα επίπεδα τον Απρίλιο του 2022, πριν από την κατάρρευση του TerraUSD, που επιτάχυνε μια καταστροφή 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Τα μικρότερα tokens όπως το Ether και το Dogecoin ωθήθηκαν επίσης υψηλότερα. Η ευρεία άνοδος των κρυπτονομισμάτων ήρθε παρά το γεγονός ότι τα πρόσημα στις χρηματιστηριακές αγορές είναι μικτά.

Οι επενδυτές είναι ολοένα και περισσότερο πεπεισμένοι ότι η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) ολοκληρώνει τις αυξήσεις των επιτοκίων, καθώς ο πληθωρισμός μειώνεται, στρέφοντας την εστίαση στον πιθανό βαθμό μείωσης του κόστους δανεισμού αναφοράς το επόμενο έτος. Το αλλαγμένο σκηνικό έχει τροφοδοτήσει ένα ράλι στις παγκόσμιες αγορές και έχει αναζωπυρώσει το κερδοσκοπικό ενδιαφέρον για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

“Το Bitcoin συνεχίζει να υποστηρίζεται από την αισιοδοξία γύρω από την έγκριση της SEC για τα ETF και τη μείωση επιτοκίων από τη Fed το 2024”, έγραψε σε σημείωμά του ο Tony Sycamore, αναλυτής αγοράς στην IG Australia. Τα τεχνικά μοτίβα διαγραμμάτων δείχνουν τα 42.330 $ ως το επόμενο επίπεδο που πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές, πρόσθεσε.

Ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων περιμένει επίσης το αποτέλεσμα των αιτήσεων από εταιρείες όπως η BlackRock για την έναρξη των πρώτων ETF Bitcoin στις ΗΠΑ. Το Bloomberg Intelligence αναμένει ότι μια παρτίδα τέτοιων προϊόντων θα κερδίσει την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έως τον Ιανουάριο.

Η αναβίωση του Bitcoin από τη συντριβή των κρυπτονομισμάτων το 2022 ξεπέρασε τον σκόπελο της καταστολής στις ΗΠΑ που έφερε τον Sam Bankman-Fried πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για απάτη στην FTX και οδήγησε σε επιβολή μεγάλων προστίμων στο κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance και στον ιδρυτή του Changpeng Zhao.

Οι αισιόδοξοι υποστηρίζουν ότι η ώθηση για τον περιορισμό των αμφίβολων πρακτικών και τα μελλοντικά ETF σηματοδοτούν μια ωρίμανση του κλάδου και τη δυνατότητα για μια ευρύτερη βάση επενδυτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments