Ελλάδα

Μπέος σε φιλόζωους: «Kοπρίτες, βάφτισα τη φάτνη σε στάνη και δεν θα μου κάνει κανείς τίποτα»

Μπέος σε φιλόζωους: «Kοπρίτες, βάφτισα τη φάτνη σε στάνη και δεν θα μου κάνει κανείς τίποτα»

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Κτηνίατροι και φιλόζωοι μιλούν για εκμετάλλευση και κακοποίηση των ζώων και καλούν τις αρχές να παρέμβουν. «Θα βαφτίσουμε τη φάτνη… στάνη» τους απαντά ο Αχιλλέας Μπέος.

Αντιδράσεις προκαλεί ξανά η απόφαση του Δήμου Βόλου να τοποθετηθούν αληθινά πρόβατα και πόνυ στη φάτνη της πόλης.

Κτηνίατροι και φιλόζωοι μιλούν για εκμετάλλευση και κακοποίηση των ζώων και καλούν τις αρχές να παρέμβουν. «Θα βαφτίσουμε τη φάτνη… στάνη» τους απαντά ο Αχιλλέας Μπέος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το γιορτινό κλίμα στον Βόλο επισκιάζεται από κάποιους φιλόζωους. Εδώ και εννέα χρόνια οι δυο φάτνες στην πλατεία της πόλης προκαλούν κόντρες.

Τα παιδιά σκαρφαλώνουν σε αυτές για να χαϊδέψουν τα αληθινά πρόβατα και τα πόνυ. Κάποιοι κτηνίατροι και φιλόζωοι όμως αντιδρούν.

«Πραγματικά λυπάμαι πολύ για αυτά τα περίεργα άτομα. Δε θα απαντήσω σε αργόσχολους και ΜΚΟ και φιλόζωους που κάνουν αρπαχτές! Οι φάτνες στον Βόλο λειτουργούν σύμφωνα με τον νόμο, εμείς τα αγαπάμε περισσότερο από αυτούς. Έχουμε κτηνίατρο και τα περιποιείται σε αντίθεση με τον στάβλο και τη στάνη όπου ο βοσκός μπορεί να πάει και μετά από δύο μέρες να τα ταΐσει ενώ εμείς τα ταΐζουμε τρεις φορές την ημέρα» ανέφερε ο Αχιλλέας Μπέος.

Δεν είναι «ατραξιόν» τα ζώα λένε οι κτηνίατροι και ζητούν να γίνει έρευνα των συνθηκών διαβίωσης που δεν προσομοιάζουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Το θέμα συζητήθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο του Βόλου, με τον επικεφαλής της ΛΑΣ, Απόστολο Ριζόπουλο να λέει: «Διαφωνούμε να υπάρχουν ζωντανά στην φάτνη. Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για τις μυρωδιές. Εκτιμούμε ότι έπρεπε να βάλουμε ομοιώματα. Τα ζώα δεν είναι στο φυσικό τους περιβάλλον».

«Θα βαφτίσουμε τη φάτνη… στάνη»

Τότε τον λόγο πήρε ο Αχιλλέας Μπέος και ρώτησε τον κ. Ριζόπουλο ποιο είναι το φυσικό περιβάλλον των προβάτων. «Στη στάνη ε; Εκεί είναι. Στη στάνη πάει ο βοσκός κάθε δύο μέρες κι εμείς έχουμε άνθρωπο και κτηνίατρο πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Το βαφτίζουμε στάνη λοιπόν. Παραχώρησα τον χώρο στον Άγιο Νικόλαο σε έναν βοσκό και το έκανα στάνη και δε μπορεί να μας πειράξει κανένας. Κοπρίτες. Για τρέλα μιλάμε ρε π… μου. Ρε, φέρτε έναν ψυχίατρο γρήγορα.

Θα τρελαθώ. Δε ντρέπεστε λίγο; Γιατί δεν διαμαρτύρεστε για τους ζωολογικούς κήπους στην Αθήνα που εκεί τα ζώα δεν είναι στο φυσικό τους περιβάλλον; Πηγαίνετε στις Βρυξέλλες να δείτε. Τι να τους εξηγούμε τώρα;», είπε χαρακτηριστικά ο Αχιλλέας Μπέος.

O δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος είναι αποφασισμένος από την πλευρά του να βαφτίσει στάνη τη φάτνη για να μην έχει κάποιο νομικό εμπόδιο.

«Yπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που ό,τι και να κάνεις εδώ, είναι αντίθετοι γιατί το κάνει ο Μπέος. Έχει πολιτική χροιά ο σκοπός τους. Δεν θα τους γίνει το χατίρι. Αυτοί που κόπτονται για τα ζωάκια, το Πάσχα και τα Χριστούγεννα τα βάζουν στο τραπέζι τους να τα φάνε ενώ εγώ είμαι vegeterian» είπε ο δήμαρχος Βόλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments