Αθλητισμός

Euroleague: Αυτές είναι οι 3 καλύτερες πεντάδες μετά από 12 αγωνιστικές [vid]

Euroleague: Αυτές είναι οι 3 καλύτερες πεντάδες μετά από 12 αγωνιστικές [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Βρισκόμαστε στη μέση μιας ακόμα «διαβολοβδομάδας» της Euroleague, με την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ να συνεχίζεται με την 13η αγωνιστική.Πριν ανοίξει η αυλαία της 13ης στροφής, όμως, ας ρίξουμε μια ματιά στις τρεις κορυφαίες πεντάδες της φετινής διοργάνωσης, με βάση το σύστημα αξιολόγησης της Euroleague.

Δύο παίκτες έχει ο Ολυμπιακός και έναν ο Παναθηναϊκός στους 15 καλύτερους της φετινής σεζόν

Βρισκόμαστε στη μέση μιας ακόμα «διαβολοβδομάδας» της Euroleague, με την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ να συνεχίζεται με την 13η αγωνιστική.Πριν ανοίξει η αυλαία της 13ης στροφής, όμως, ας ρίξουμε μια ματιά στις τρεις κορυφαίες πεντάδες της φετινής διοργάνωσης, με βάση το σύστημα αξιολόγησης της Euroleague.

Τρεις πεντάδες που έχουν δημιουργηθεί με βάση το μέσο όρο των ranking, με τον Ολυμπιακό να έχει δύο παίκτες στους 15 καλύτερους και τον Παναθηναϊκό έναν.

Πάμε να δούμε αναλυτικά κάθε πεντάδα:

Σύμφωνα με την αξιολόγηση της διοργανώτριας αρχής στις 12 πρώτες αγωνιστικές της φετινής σεζόν, οι καλύτεροι πέντε είναι οι: Μάικ Τζέιμς, Σέιν Λάρκιν, Φακούντο Καμπάτσο, Αλεκ Πίτερς και Τορνικέ Σενγκέλια.

Ο σούπερ σταρ της Μονακό είναι πρώτος στη σχετική λίστα των ranking, έχοντας μέσο όρο 18.44 μονάδες, με τον Σενγκέλια να ακολουθεί με 16.95, τον Καμπάτσο με 16.77, τον Πίτερς με 16.61 και τον Λάρκιν με 16.32. Ο Αλεκ Πίτερς επιβραβεύεται με μια θέση στην κορυφαία πεντάδα, για τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί στη φετινή Euroleague.

Η δεύτερη πεντάδα αποτελείται από τους: Σαβόν Σιλντς, Τζέιμς Νάναλι, Τσίμα Μονέκε, Νίκολα Μίροτιτς και Ματίας Λεσόρ, με τον Παναθηναϊκό να εκπροσωπείται από τον Γάλλο σέντερ, που είναι εξαιρετικός και βοηθάει τα μέγιστα την ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Ο Μονέκε έχει μέσο όρο 14.91 στο σύστημα αξιολόγησης και ακολουθούν οι Μίροτιτς (14.55), Λεσόρ (13.82), Σιλντς (13.81) και Νάναλι (13.31).

Την τρίτη καλύτερη πεντάδα απαρτίζουν οι: Νίκο Λαπροβίτολα, Κίναν Εβανς, Αϊζάια Κάνααν, Λούκα Μίτροβιτς και Γιαν Βέσελι, με τον Ολυμπιακό να έχει και δεύτερο παίκτη στους καλύτερους 15 της φετινής Euroleague. Καλύτερο μέσο όρο ranking σε αυτή την πεντάδα έχει ο Βέσελι με 13.11 και ακολουθούν οι Λαπροβίτολα (12.79), Εβανς (12.61), Κάνααν (12.46) και Μίτροβιτς (12.29).

Ο Ολυμπιακός, η Μπαρτσελόνα και η Αρμάνι Μιλάνο είναι οι τρεις ομάδες που έχουν από δύο παίκτες στους καλύτερους 15 της φετινής σεζόν, με τους Παναθηναϊκό, Μονακό, Ρεάλ Μαδρίτης, Βίρτους Μπολόνια, Αναντολού Εφές, Μπασκόνια, Παρτιζάν, Ζαλγκίρις και Ερυθρό Αστέρα να έχουν από έναν εκπρόσωπο.

Πηγή: top10.gr//Γιώργος Ελευθερίου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments