Ελλάδα

Συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ στη Σκύρο: Εντυπωσιακές εικόνες από τις στρατιωτικές ασκήσεις [pics]

Συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ στη Σκύρο: Εντυπωσιακές εικόνες από τις στρατιωτικές ασκήσεις [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ - Η.Π.Α. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)

Η Συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ, η οποία είναι τύπου LIVEX/FTX (Live Exercise/Field Training Exercise), επικεντρώθηκε στη σχεδίαση και διεξαγωγή αμφίβιων, αποβατικών και αεροναυτικών επιχειρήσεων

Στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ η διμερής διακλαδική συνεκπαίδευση στην ευρύτερη περιοχή της Σκύρου.

Η Συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ, η οποία είναι τύπου LIVEX/FTX (Live Exercise/Field Training Exercise), επικεντρώθηκε στη σχεδίαση και διεξαγωγή αμφίβιων, αποβατικών και αεροναυτικών επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκειά της, οι συμμετέχοντες στη διμερή στρατιωτική άσκηση είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια, τα οποία συνέβαλαν στην ενίσχυση της συνέργειας, στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, καθώς και στην βελτίωση του επιπέδου συναντίληψης και διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ελληνικών και Αμερικανικών συμμετεχουσών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη Συνεκπαίδευση από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν:

  • Από τον Στρατό Ξηράς 1 Ελικόπτερο (Ε/Π) AH-64D και 1 Ε/Π UH-1H.
  • Από το Πολεμικό Ναυτικό 1 Αρματαγωγό (Α/Γ).
  • Από την Πολεμική Αεροπορία 1 ζεύγος Μαχητικών Αεροσκαφών (Α/Φ) F-16 σε αποστολή Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης (Close Air Support – CAS) με Τερματική Καθοδήγηση Πυρών από εξειδικευμένο προσωπικό Joint Terminal Attack Controller (JTAC).
  • Από την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου προσωπικό από την 32 ΤΑΞ ΠΖΝ.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments