Διεθνή

Διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Παλαιστινιακής Αρχής για την επόμενη ημέρα στη Γάζα

Διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Παλαιστινιακής Αρχής για την επόμενη ημέρα στη Γάζα

Πηγή Φωτογραφίας: LUDOVIC MARIN / POOL | Συντελεστές: EPA

Ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Στάγεχ δήλωσε ότι «το προτιμώμενο» αποτέλεσμα του πολέμου είναι η αποδυνάμωση της Χαμάς και η επί της ουσίας υποταγή της στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Η Παλαιστινιακή Αρχή εργάζεται με αξιωματούχους των ΗΠΑ πάνω σ’ ένα σχέδιο για τη διοίκηση της Γάζας μετά το τέλος του πολέμου. Σύμφωνα με τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμαντ Στάγεχ, που μίλησε στο Bloomberg, το «προτιμώμενο» αποτέλεσμα της σύγκρουσης θα ήταν η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Γάζα, να τεθεί υπό την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), βοηθώντας να οικοδομηθεί ένα νέο ανεξάρτητο κράτος που να περιλαμβάνει τη Δυτική Οχθη, τη Γάζα και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Αν είναι έτοιμοι (η Χαμάς) να έρθουν σε μια συμφωνία και να δεχθούν την πολιτική πλατφόρμα της ΟΑΠ, τότε υπάρχει χώρος για συζήτηση. Οι Παλαιστίνιοι δεν πρέπει να είναι διαιρεμένοι», δήλωσε ο Στάγεχ, προσθέτοντας πως ο στόχος του Ισραήλ να νικήσει πλήρως την Χαμάς «δεν είναι ρεαλιστικός». 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments