Ελλάδα

Αγωνία για τον 31χρονο αστυνομικό – Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Αγωνία για τον 31χρονο αστυνομικό – Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Πηγή Φωτογραφίας: [365649] LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ" 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Κορυφώνεται η αγωνία για την πορεία της υγείας του νεαρού αστυνομικού.

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ που τραυματίστηκε το βράδυ της Πέμπτης από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λινγκ Καπ του βόλεϊ.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο ο αστυνομικός είναι σε κρίσιμη κατάσταση και «νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό».

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση», αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, το ιατρικό ανακοινωθέν του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας.

Τα δραματικά γεγονότα προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Περαιά ζητάει να εποπτεύει η Εισαγγελία την Προανάκριση για διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «χτες σημειώθηκε δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, όταν χούλιγκανς εξήλθαν από το γήπεδο, κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες και παράλληλα πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΣ και επανήλθαν εν συνεχεία στο γήπεδο. (…) Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Από την κυβερνητική πλευρά, έκτακτη σύσκεψη για την οπαδική βία έχει συγκαλέσει το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στου Ρέντη και τον βαρύτατο τραυματισμό ενός αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα.

Στη σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Το μήνυμα ότι η μάχη κατά της οπαδικής βίας θα συνεχιστεί, στέλνει η κυβέρνηση, που προαναγγέλλει παρεμβάσεις, «για να σπάσει το απόστημα που μολύνει τον αθλητισμό», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αξιοσημείωτη είναι, επίσης, η αντίδραση του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών υπαλλήλων, το οποίο ζητεί τη διακοπή των πρωταθλημάτων.

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ζητά από την κυβέρνηση να μπει λουκέτο σε όλα τα πρωταθλήματα, καθώς επίσης να σταματήσει η διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments