Ελλάδα

Αύριο οι αποφάσεις για την οπαδική βία – Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών

Αύριο οι αποφάσεις για την οπαδική βία – Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών

Πηγή Φωτογραφίας: [365649] LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ" 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Επώδυνες και σκληρές αναμένονται οι κυβερνητικές αποφάσεις για τη βία στα γήπεδα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών, προκειμένου να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί ο δράστης ο οποίος τραυμάτισε βαριά αστυνομικό των ΜΑΤ το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν έρευνες στο κλειστό γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” το Σάββατο, όπου στις τουαλέτες βρέθηκαν κροτίδες, φωτοβολίδες όμοιες με αυτή που χτύπησε τον άτυχο αστυνομικό, μαχαίρια και κάποιες σακούλες που περιέχουν μέσα ρούχα, κάποια εκ των οποίων οι χούλιγκαν επιχείρησαν να κάψουν στις τουαλέτες του γηπέδου μετά τα επεισόδια ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί.

Την ίδια στιγμή, στους χούλιγκανς με ποινικό παρελθόν – όσους είχαν στο παρελθόν ανάμειξη σε οπαδική βία και άλλα αδικήματα – στρέφονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, οι έρευνες επικεντρώνονται πλέον σε 40 άτομα, από τους 424 προσαχθέντεςγια να εντοπίσουν τον δράστη της επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν σχετικά με υποθέσεις για επεισόδια, ναρκωτικά, πρόκληση σωματικών βλαβών, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ήδη, πάντως, στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μεταφερθεί τα ευρήματα από το Κλειστό Γυμναστήριο του Ρέντη και αναμένονται οι απαντήσεις για το κατά πόσον υπάρχουν αποτυπώματα, ειδικά στον σωλήνα που ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκε ως εκτοξευτήρας της ναυτικής φωτοβολίδας που χτύπησε τον 30χρονο αστυνομικό, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται πως εντοπίστηκαν  και μαχαίρια μέσα στις τουαλέτες του κλειστού γυμναστηρίου του Ρέντη, όπου οι χούλιγκανς άναψαν φωτιά και έκαψαν κάποια από τα ρούχα τους για να σβήσουν τα ίχνη τους.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για την ύπαρξη πυρίτιδας σε ρούχα που δεν πρόλαβαν να κάψουν οι χούλιγκανς. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι για κάθε δείγμα απαιτούνται 9 ώρες εξέτασης πράγμα που σημαίνει ότι η σχετική διαδικασία θα διαρκέσει αρκετά, καθώς τα δείγματα είναι εκατοντάδες.

Έρχονται μέτρα – καταπέλτης

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά φέρονται, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αποφασισμένοι να λάβουν γενναία και επώδυνα μέτρα.

Το μήνυμα που μεταφέρεται είναι ότι οι πρέπει να «σπάσει» επιτέλους αυτός ο φαύλος κύκλος της βίας εντός και εκτός γηπέδων. «Δεν πάει άλλο» έλεγαν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη, με τον πρωθυπουργό να φαίνεται αποφασισμένος να πάρει σκληρές αποφάσεις.

Τα κύρια ενδεχόμενα που συζητούνται είναι «λουκέτο» στους οργανωμένους οπαδούς, αγώνες χωρίς φιλάθλους, διακοπή πρωταθλημάτων, ευρωπαϊκός αποκλεισμός ομάδων.

Συζητήθηκε και το αίτημα της ΠΟΑΣΥ να αποσυρθεί η ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα, κάτι που θα σήμαινε όμως ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου, σχετικά με την παρουσία της των δυνάμεων της Αστυνομίας στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Η κυβέρνηση αναμένεται να προβεί στην ανακοίνωση των μέτρων αύριο, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments