Ελλάδα

Ρέντης: Κατηγορητήριο – καταπέλτης σε βάρος του 18χρονου δράστη

Ρέντης: Κατηγορητήριο – καταπέλτης σε βάρος του 18χρονου δράστη

Πηγή Φωτογραφίας: [365649] LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ" 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ποινικές κατηγορίες με βαριές κυρώσεις.

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος απαγγέλθηκαν σε βάρος του 18χρονου που ομολόγησε το σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη. 

Πιο ειδικά, από την Εισαγγελία Πειραιά ασκήθηκε στον 18χρονο για την επίθεση στον αστυνομικό  υπάλληλο στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στου Ρέντη, ποινική δίωξη για:

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

-Βιαιοπραγία από κοινού

-Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

-Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Όλες οι πράξεις διώκονται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του αθλητικού νόμου.

Η κατάθεση του δράστη

«Μου είχαν πει ότι θα πάμε στο γήπεδο να κάνουμε επίθεση σε αστυνομικούς. Κάποια στιγμή μας ειδοποίησαν να βγούμε από το γήπεδο. Βγήκαμε και κάποιοι μας έδωσαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Ένας μεγαλύτερος μου έδειξε πώς να ρίξω τη ναυτική φωτοβολίδα. Τράβηξα το κορδόνι, η φωτοβολίδα έσκασε στο έδαφος και μετά χτύπησε τον αστυνομικό. Τον είδα που γονάτισε και ούρλιαζε. Μετά, όπως μας είχαν πει, ξαναμπήκα στο γήπεδο», φέρεται να κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ο 18χρονος ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί από το γήπεδο στου Ρέντη και μετά τα επεισόδια είχαν αφεθεί ελεύθεροι, έχοντας πρώτα δώσει δαχτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό στις δημόσιες αρχές.

Οργή Μητσοτάκη

Το πρωί της Κυριακής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την οργή του για τα επεισόδια στου Ρέντη, μέσω της εβδομαδιαίας ανασκόπησης που έκανε στο Facebook.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «εγκληματική» την επίθεση στην αστυνομία και τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα «νικήσει» τη μάχη για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

«Θέλω να κάνω μια αναφορά στην εγκληματική επίθεση που δέχτηκε η αστυνομία κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ, η οποία είχε ως συνέπεια τον τραγικό τραυματισμό ενός αστυνομικού», έγραψε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι αύριο, Δευτέρα, θα ανακοινωθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

«Θέλω όμως να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία», συμπλήρωσε και κάλεσε τον κόσμο «να πούμε μαζί μια προσευχή» για τον αστυνομικό που δίνει αγώνα για τη ζωή του. «Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments