Ελλάδα

Ρέντης: Συνελήφθη ο 18χρονος δράστης – Οργή του Πρωθυπουργού για την οπαδική βία

Ρέντης: Συνελήφθη ο 18χρονος δράστης – Οργή του Πρωθυπουργού για την οπαδική βία

Πηγή Φωτογραφίας: [365649] LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ" 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο 18χρονος είχε λάβει ειδική καθοδήγηση ως προς το χειρισμό των ναυτικών φωτοβολίδων.

Συνελήφθη σήμερα το πρωί ο άνθρωπος που φέρεται να έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα η οποία τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.  

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, ο συλληφθείς είναι 18 χρονών και φέρεται να ομολόγησε την πράξη του. Το εν λόγω πρόσωπο ήταν ανάμεσα στους 424 που προσήγαγε η Ελληνική Αστυνομία αμέσως μετά τα θλιβερά επεισόδια.

Υπενθυμίζεται πως οι Αρχές είχαν εστιάσει. κατά τις τελευταίες ώρες, σε συγκεκριμένα άτομα κάποια από τα οποία μάλιστα ήταν σεσειμασμένα και είχαν αρνηθεί να δώσουν DNA και δαχτυλικά αποτυπώματα. Παράλληλα, η αστυνομία είχε στην κατοχή τους μεγάλο όγκο ευρημάτων από το γήπεδο, φωτοβολίδς, full face μέσω των οποίων αποδεικνύεται ότι η επίθεση στις δυνάμεις της αστυνομίας ήταν προσχεδιασμένη.

Μητσοτάκης: Συνεχίζουμε τη μάχη κατά της βίας

Την οργή και το θυμό του εκφράζει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου απολογισμού του κυβερνητικού έργου.

Με μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Κ. Μητσοτάκης τονίζει: «Θέλω να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό, και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη».

Ο πρωθυπουργός προσθέτει πως οι προβλεπόμενες διαδικασίες θα κινηθούν εναντίον των υπαιτίων και των αυτουργών, “όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται. Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία. Και σήμερα, θέλω να σας ζητήσω να πούμε μαζί μια προσευχή για τον νέο αυτό άνθρωπο που δίνει τον αγώνα για τη ζωή του. Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας”.

Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιώργου Φλωρίδη.

“Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού περιγράφει ξεκάθαρα το πλαίσιο που έχει τεθεί. Είναι σαφές, πολύ καθαρό το πλαίσιο και τις λεπτομέρειες θα τις δούμε αύριο», ανέφερε σε παρέμβασή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

«Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη αντιμετώπιση ή μία απόπειρα αντιμετώπισης με τους συγκεκριμένους τρόπους», διευκρίνισε ο κ. Φλωρίδης.

«Αυτό που είναι αποφασισμένος να κάνει ο Πρωθυπουργός είναι να δώσει μία συνέχεια σε ένα πλαίσιο αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων με έναν τρόπο αδυσώπητο, με έναν τρόπο που δεν πρόκειται να αφήσει περιθώρια σε κανέναν. Θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μία αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού χωρίς έλεος. Η αναφορά του Πρωθυπουργού σε αυτούς που όσο ψηλά και αν βρίσκονται υποκινούν τα φαινόμενα αυτά, λέει πολλά. Όλοι ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει. Η φράση του Πρωθυπουργού δείχνει ότι κανένας δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. Κανείς δεν πρόκειται να μπει σε καθεστώς προστασίας. Δεν μπορεί μία χώρα να είναι έρμαιο από ομάδες, οι οποίες θεωρούν ότι ζουν σε ένα καθεστώς ατιμωρησίας», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments