Διεθνή

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

Δημοσκόπηση για την Wall Street Journal.

Έχοντας απομείνει λιγότερο από 11 μήνες για τα αμερικανικές προεδρικές εκλογές το επιτελείο του προέδρου Τζο Μπάιντεν, μάλλον έχει αρχίσει να ανησυχεί πολύ για τον «αλεξίσφαιρο» πιθανότερο ανθυποψήφιό του Ντόναλντ Τραμπ.

Όλες οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ καταγράφουν μια πλειοψηφία Αμερικανών ψηφοφόρων να προτιμούν τον πρώην Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νέα εθνική δημοσκόπηση της Wall Street Journal, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προηγείται οριακά του προέδρου Τζο Μπάιντεν,

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 29 Νοεμβρίου και στις 4 Δεκεμβρίου σε ένα τυχαίο εθνικό δείγμα 1.500 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Τα αποτελέσματα για το πλήρες δείγμα των ενηλίκων έχουν περιθώριο δειγματοληπτικού σφάλματος συν ή πλην 2,5 μονάδες.

Το 47% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στις ΗΠΑ δηλώνουν επί του παρόντος ότι θα υποστήριζαν τον Τραμπ και το 43% δηλώνουν ότι θα υποστήριζαν τον Μπάιντεν, με ένα 10% να είναι ακόμη αναποφάσιστο. Τα αποτελέσματα αυτά είναι παρόμοια με άλλες πρόσφατες εθνικές δημοσκοπήσεις, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό είτε βρήκαν μια στενή κούρσα χωρίς ηγέτη είτε έδωσαν στον Τραμπ ένα μικρό προβάδισμα.

Ενδεικτικά, προβάδισμα στον Τραμπ δείχνει επίσης και ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων που εμφανίζονται στον αμερικανικό ιστότοπο 270toWin. Ο πρώην πρόεδρος έχει το προβάδισμα με 44% έναντι του Μπάιντεν που τσιμπάει το 42%, ενώ ένα 14% είναι αναποφάσιστο.

Το πιο ανησυχητικό χαρακτηριστικό όμως στοιχείο της έρευνας της Wall Street Journal ίσως είναι το γεγονός ότι Μπάιντεν πλήττεται από την χλιαρή υποστήριξη του ίδιου του του κόμματος. Η δημοσκόπηση βρίσκει τον Μπάιντεν να διατηρεί μόλις το 87% των υποστηρικτών του το 2020, σε σύγκριση με το 94% το 2020, που σημαίνει ότι αυτό το ποσοστό λένε ότι τώρα σε αντίθεση με το 2020 θα ψήφιζαν τον Τραμπ.

«Οι ψηφοφόροι που είναι αναποφάσιστοι για την προεδρική κούρσα κλίνουν στους Δημοκρατικούς σε άλλες ερωτήσεις της έρευνας, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσαν να πειστούν να στηρίξουν τον Μπάιντεν σχεδόν σε ένα χρόνο από τώρα» σημειώνει η Journal.

Στην περίπτωση που ο Τραμπ καταδικαστεί για κακούργημα πριν από τις εκλογές «είτε για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων είτε για τα επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου», το 46% λέει ότι υποστήριξε τον Μπάιντεν υπό αυτές τις συνθήκες και το 45% ότι θα υποστήριζε τον Τραμπ. Φαίνεται έτσι, ότι ο δικαστικές περιπέτειες του πρώην προέδρου δεν επηρεάζουν ουσιαστικά την υποψηφιότητά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments