EDITOR'S PICK

Οι πιο συναρπαστικοί προορισμοί για το 2024 σύμφωνα με το National Geographic

Οι πιο συναρπαστικοί προορισμοί για το 2024 σύμφωνα με το National Geographic

Πηγή Φωτογραφίας: The Twelve Apostles sea stacks, Port Campbell National Park, southwestern Victoria, Australia. Near the foreground lie the remains of a sea stack that collapsed in 2005./ BRITANNICA.COM

Η Ευρώπη κυριαρχεί στη λίστα με 13 τοποθεσίες. Έξι μέρη στη Βόρεια Αμερική βρίσκονται στον κατάλογο εκ των οποίων τα τρία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον Νοέμβριο το National Geographic δημοσίευσε τη «The Cool List for 2024», μια συλλογή από 30 προορισμούς παγκοσμίως που θεωρούνται τα πιο συναρπαστικά μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε το επόμενο έτος.

Η Ευρώπη κυριαρχεί στη λίστα με 13 τοποθεσίες συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού με τρένο σε ολόκληρη την ήπειρο. Έξι μέρη στη Βόρεια Αμερική βρίσκονται στον κατάλογο εκ των οποίων τα τρία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Oι πιο συναρπαστικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2024 στην Ευρώπη είναι:

View this post on Instagram

A post shared by Hugo, Mathilde und Feli 🐮♥️ (@mini_muhs)

Αλβανικές Άλπεις Μπέλφαστ, Ιρλανδία Εμίλια Ρομάνα, Ιταλία Ο γύρος της Ευρώπης με τρένο Galloway και Southern Ayrshire, Σκωτία Nordland, Νορβηγία Βόρειο Γιορκσάιρ, Αγγλία Πομπηία, Ιταλία Saimaa, Φινλανδία Tartu, Εσθονία The Euros, Γερμανία Βαλέτα, Μάλτα Ουαλία Wild Atlantic Way, Ιρλανδία

Μια εξαιρετική τοποθεσία στην Ευρώπη είναι το Ταρτού της Εσθονίας. Σύμφωνα με το Nat Geo, οι Εσθονοί θεωρούν την πόλη ως την «πολιτιστική και πνευματική καρδιά της χώρας». Το Ταρτού απέχει 110 μίλια από το Ταλίν, την πρωτεύουσα της Εσθονίας. Το Ταρτού φιλοξενεί το παλαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας, έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως πόλη της λογοτεχνίας και επιλέχθηκε ως μία από τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2024.

Αμερική

Έρημος Ατακάμα, Χιλή Λίμα, Περού Νέα Υόρκη, ΗΠΑ Μαϊάμι, Φλόριντα, ΗΠΑ Ντομίνικα Νέα Σκωτία, Καναδάς Τέξας, ΗΠΑ Χερσόνησος Yucatán, Μεξικό Υγρότοποι Iberá, Αργεντινή

Τρία μέρη στις ΗΠΑ κατατάχθηκαν ως οι πιο συναρπαστικοί προορισμοί το 2024. Το Τέξας ξεχωρίζει στη λίστα επειδή, το 2024, οι άνθρωποι στο κεντρικό Τέξας θα μπορούν να δουν την ολική έκλειψη ηλίου που έχει οριστεί για τις 8 Απριλίου.

Austin, μια πόλη που εξακολουθεί να τραβά την προσοχή

Το Forth Worth, το San Antonio και το Austin αναμένεται να προσφέρουν την καλύτερη θέα του αστρονομικού γεγονότος.

Το Austin του Τέξας εξακολουθεί να είναι μια πόλη που τραβάει την προσοχή. Μια μελέτη της SmartAsset έδειξε ότι οι αξίες των κατοικιών έχουν αυξηθεί κατά 354% στην πόλη τα τελευταία 25 χρόνια.

Αφρική

Akagera, Ρουάντα Ξηρά δάση Andrefana, Μαδαγασκάρη Σιέρα Λεόνε Σύμφωνα με το Nat Geo, η Σιέρα Λεόνε είναι μια χώρα που θα πρέπει να προσέξετε το 2024. Το διεθνές αεροδρόμιο στο Freetown ανακαινίστηκε σημαντικά το 2023 και πολλοί δρόμοι αναβαθμίζονται επίσης.

Η έκθεση αναφέρει ότι ο τουρισμός ανθίζει στη Δυτική Αφρική. Το πρώτο Hilton της Σιέρα Λεόνε πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του το επόμενο έτος.

Ασία

Sikkim, Ινδία Tainan, Ταϊβάν Xi’an, Κίνα Το Sikkim, στην Ινδία, είναι ένα από τα μικρότερα κρατίδια της χώρας.

Το Εθνικό Πάρκο Khangchendzonga, στο Sikkim, συγκαταλέγεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

Η περιοχή προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να κάνουν πεζοπορία και να δουν ορεινά μοναστήρια. Πάνω από το ένα τέταρτο του Sikkim της Ινδίας καλύπτεται από το Εθνικό Πάρκο Khangchendzonga – μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Αυστραλία

Victoria, Αυστραλία Αν και η Αυστραλία είναι γνωστή για τις παραλίες της, η Βικτώρια έχει πλούσια ιστορία σε θερμές πηγές πλούσιες σε μεταλλικά στοιχεία. Η έκθεση επισημαίνει το Great Victoria Bathing Trail, το οποίο συνδέει ιαματικές πηγές και θαλάσσια λουτρά σε ένα οδικό ταξίδι 560 μιλίων που διέρχεται από τη πόλη της Μελβούρνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments