Nέα της αγοράς

Συνεχίζει τη «βουτιά» το φυσικό αέριο – Σχεδόν 6% η πτώση

Συνεχίζει τη «βουτιά» το φυσικό αέριο – Σχεδόν 6% η πτώση

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Στα 36,35 ευρώ κινείται η τιμή της μεγαβατώρας στο φυσικό αέριο, καταγράφοντας πτώση 5,7% με την πρόβλεψη της Capital Economics να τοποθετεί την τιμή του στα 32 ευρώ στα τέλη του 2024.

Στα 36,35 ευρώ κινείται η τιμή της μεγαβατώρας στο φυσικό αέριο

Στα 36,35 ευρώ κινείται η τιμή της μεγαβατώρας στο φυσικό αέριο, καταγράφοντας πτώση 5,7% με την πρόβλεψη της Capital Economics να τοποθετεί την τιμή του στα 32 ευρώ στα τέλη του 2024.

Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω το επόμενο έτος, εν μέσω χαμηλής ζήτησης και αποθεμάτων άνω του μέσου όρου, παρά την ψυχρή έναρξη του χειμώνα σε ολόκληρη την ήπειρο.

Η πρόσφατη πτώση των θερμοκρασιών σε κάποιες περιοχές της Ευρώπης δεν κατάφερε να ενισχύσει τις τιμές, καθώς οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης διατήρησαν άνετα τα επίπεδα μετά από ένα ασυνήθιστα θερμό φθινόπωρο.

Αυτό καθυστέρησε την έναρξη της περιόδου θέρμανσης, διατηρώντας τα άφθονα αποθέματα φυσικού αερίου.

Ο Bill Weatherburn, οικονομολόγος εμπορευμάτων στην Capital Economics, ανέφερε πως «η προσδοκία μου είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει περισσότερο από αρκετό φυσικό αέριο σε αποθήκες στην αρχή του καλοκαιριού του επόμενου έτους για να ανασυγκροτηθεί ενόψει του χειμώνα του επόμενου έτους. Αλλά πολλά εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες, και ένας ασυνήθιστα ψυχρός χειμώνας θα μπορούσε ακόμη να αδειάσει γρήγορα τις αποθήκες».

Η εταιρεία οικονομικών ερευνών προβλέπει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα κυμανθούν γύρω στα 32 ευρώ ανά μεγαβατώρα μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Η προσοχή της αγοράς επικεντρώνεται συνήθως στα αποθέματα φυσικού αερίου κατά την ολοκλήρωση της χειμερινής περιόδου, καθώς τα στοιχεία αυτά καθορίζουν την αναγκαία αύξηση των αποθεμάτων για το επόμενο έτος.

Επί του παρόντος, τα αποθέματα ανέρχονται στο 93,31% της δυναμικότητας, όπως αναφέρει η ένωση του κλάδου Gas Infrastructure Europe. Η Ισπανία και η Γερμανία διαθέτουν ποσοστά 98,61% και 93,99%, αντίστοιχα, ενώ η Ιταλία καταγράφει 92,37% και η Γαλλία 93,32%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments